USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У «Слузі народу» розповіли про роль префектів у місцевих радах

26 Лютого 2020 17:16
Перший заступник фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко пояснив роль префектів в законопроєкті про децентралізацію.

За його словами, префекти не будуть впливати на прийняття рішень місцевих органів влади, однак можуть отримати право першочергового отримання інформації про рішенні місцевого самоврядування, передає Рубрика з посиланням на УНН.

«Префект – це просто одна з запропонованих моделей. Тут головне знайти той унікальний рецепт, по якому він буде працювати в Україні. Зрозуміло, що у нас є дуже глибокі традиції народовладдя в країні, демократія та вільні люди. А будь-який нагляд сприймається як щось негативне і така думка в народі, що «ось за нами будуть наглядати», – вважає він.

Корнієнко зазначив, що нагляд може реалізуватися у вигляді листувань, порад, якихось інтервенцій префекта не судового характеру.

«Він не може підмінити судову владу, але він може додати з боку держави певну взаємодію з самоврядуванням і суспільством. Адже одна з наших ідей – це дати префектові можливість для першочергового отримання рішень місцевих рад і мерів для подальшої комунікації. Він нічого не зупиняє, він не впливає. Він має цю інформацію, ділиться з суспільством. А потім суспільство вирішує, чи це прийнятно», – заявив Корнієнко.

Він нагадав, що кожен громадянин зможе звернутися до суду з позовом проти місцевого самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Лютого 2020 18:06
А нахудожніка якого вони потрібні тоді ??? Лише гроші на них витрачати дарма, чи в нас немає газет, прес служб в органів влади і т.д і т.п....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus