USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У справах щодо «плівок Деркача» і картин: ДБР викликає Порошенка на два допити

27 Травня 2020 22:14
Держбюро розслідувань викликає на допит експрезидента Петра Порошенка на 29 травня у рамках розслідування двох кримінальних проваджень.

Про це повідомила пресслужба ДБР у Telegram.

«У зв’язку з неявкою 26.05.2020 року, відповідно до вимог ст.ст. 133, 135 КПК України Порошенко П.О. повторно викликається до Державного бюро розслідувань для допиту у якості свідка об 11 год. 00 хв. 29 травня 2020 року у кримінальному провадженні, в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що Порошенка також викликають до ДБР на 12:00 на 29 травня для допиту у якості свідка у кримінальному провадженні за фактом можливого незаконного використання спеціальних технічних засобів отримання інформації, що може заподіяти істотної шкоди державним інтересам.

У відомстві повідомили, що для цього Порошенку необхідно з’явитися за адресою: вул. Симона Петлюри, буд. 15, каб. 510, м. Київ, і наголосили, що явка обов’язкова.

Читати ще: Журналіст пояснив, як Порошенко відмив гроші на контрабанді картин

Як повідомлялося, у Державному бюро розслідувань заявили, що прибули до Музею Івана Гончара, де виставив свою колекцію картин п'ятий президент Петро Порошенко, щоб вручити йому повістку. Там зазначили, що Порошенку неодноразово повідомлялося про виклик на допит до ДБР, але він жодного разу не з'явився.

Коли ж із ЗМІ стало відомо, що він перебуває у Музеї Гончара, працівники ДБР вирушили туди з метою вручення повідомлення про виклик на допит та проведення слідчих дій.

Читати ще: «Плівки Порошенка»: мільярд доларів за звільнення Шокіна і тиск на «Самопоміч»

У відомстві запевнили, що їх працівники діяли відповідно до Кримінального процесуального кодексу.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 20 травня заявив, що генпрокурор Ірина Венедіктова зареєструвала кримінальне провадження стосовно аудіоматеріалів, оприлюднених Деркачем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лісник Показати IP 28 Травня 2020 07:26
вони кличуть..він на них кладе ....цирк продовжується

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus