USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У справі про перешкоджання «Схемам» в «Укрексімбанку» вручили четверту підозру

23 Жовтня 2021 18:21
У справі про перешкоджання журналістам програми «Схемам» в «Укрексімбанку» вручили четверту підозру, повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

За інформацією РС, четвертий підозрюваний – начальник управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони «Укрексімбанку». Його підозрюють у перешкоджанні журналістській діяльності та побоях.

Раніше про підозру повідомили ексголові правління «Укрексімбанку» Євгену Мецгеру, керівнику служби безпеки «Укрексімбанку» Ігору Тельбізову та директору департаменту інформаційної політики «Укрексімбанку» Володимиру Пікалову.

Нагадаємо, 4 жовтня під час інтерв’ю Мецгера журналістам «Радіо Свобода» стався інцидент: банкіру не сподобалось запитання журналістів і він наказав своїм підлеглим забрати у них апаратуру та стерти частину інтерв’ю, яка вже була записана. В результаті журналісти залишились без відеозапису, до того ж, їх силоміць годину утримували в кабінеті голови правління банку.

5 жовтня «Укрексімбанк» заявив, що насильства щодо знімальної групи ніхто не вчиняв, а спілкування без запису вони назвали «офрекордс-зустріччю» і пригрозили звернутися до правоохоронних органів за нібито порушення журналістами банківської таємниці та журналістської етики.

Пізніше в Офісі генпрокурора повідомили, що розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України).

Згодом журналісти змогли відновити відеозапис інтерв’ю, а Мецгера тимчасово відсторонили від здійснення повноважень.

6 жовтня поліцейські Голосіївського відділу поліції Києва внесли у ЄРДР відомості за ознаками злочину передбаченого частиною 3 ст. 171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) за фактом нападу на журналістів.

Коли працівники нацполіції та прокуратури зв’язалися з адміністрацією банку, їм повідомили, що глава банку склав повноваження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2021 20:10
перефразувавши слова одного кіногероя: " у журналистов, что, кровь не течёт ?"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus