USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Афганістані з часу захоплення влади талібами закрилися понад 150 ЗМІ

14 Вересня 2021 18:13
В Афганістані після захоплення влади «Талібаном» перестали працювати 153 засоби масової інформації.

Про це інформує УНІАН з посиланням на телеканал Tolo News.

Основними причинами цього стали фінансові проблеми, а також обмеження та нові правила, запроваджені владою на чолі з «Талібаном».

Представник Національної спілки журналістів Афганістану Масрура Лутфі заявив, що в країні може настати кінець свободі ЗМІ. При цьому він закликав міжнародні організації здійснити якнайшвидші кроки задля розв’язання цієї проблеми.

Читати ще: Убивства, насилля й тотальні заборони: як живуть жінки в Афганістані

Зазначається, що економічні проблеми ЗМІ є досить серйозними, а запроваджені жорсткі обмеження створюють значні перешкоди для діяльності масмедіа.

15 серпня таліби заявили про захоплення всієї території Афганістану.

Між 1996 і 2001 роками таліби практикували версію шаріату, яка включала забивання жінок камінням за подружню зраду, ампутацію кінцівок за крадіжку і заборону дівчатам відвідувати школу після 12 років. Цього ж разу таліби пообіцяли, що права жінок будуть дотримуватися, в тому числі вони зможуть залишитися в уряді.

Читати ще: «Принизливе завершення американської ери». Як США здали Афганістан талібам. Аналіз західних ЗМІ

Всупереч умовлянням про забезпечення прав жінок, бойовики «Талібану» посеред вулиці застрелили жінку за порушення законів ісламу. А 25 серпня заборонили жінкам працювати та зобов’язали їх залишатися вдома.

1 вересня з’явилася інформація про те, що таліби заборонили жінкам займати пости міністрів. Крім того, в школах та університетах почали ділити класи на жіночу та чоловічу половини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus