USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні вступив у дію закон про адміністрування податків: що він змінить

25 Травня 2020 07:40
Верховна Рада ще у січні ухвалила важливий закон для податкової реформи в Україні. Він спрямований на ретельне адміністрування надходжень у державну казну і запобігає використанню офшорів. Закон набрав чинності лише 22 травня.

Текст закону № 1210, що спрямований на деофшоризацію, опублікували в офіційному віснику Верховної Ради «Голос України». За нього проголосували у другому читанні ще у січні 2020 року, передає 24 канал.

Зеленському закон направили 11 січня, однак він повернувся назад із підписом лише 21 травня. Відтак його надрукували, і закон вже набрав чинності.

Ним передбачі низка змін, що спрямовані на вдосконалення та спрощення системи адміністрування податків, її узгодження зі світовими стандартами. Ініціатор закону та голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час розгляду законопроєкту у Раді наголосив, що закон спрямований на деофшоризацію.

Що передбачає закон

-виводить міжнародні грошові транзакції з тіні;

-сприяє прозорості у звітах щодо валютних операцій на підприємтвах;

-є базою для реформування Державної податкової служби ;

-запобігає використанню агресивних схем податкового планування;

-запроваджує міжнародні стандарти податкового контролю;

-вдосконалює процедуру адміністрування податків та зборів;

-уточнує процедуру подання вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску;

-збільшує штраф за порушення вимог, передбачених законом;

-вносить зміни у закони про держпідтримку сільського господарства, які уточнюють формулу розрахунку питомої ваги вартості реалізованих товарів, при досягненні якої у виробника з’являється право на отримання бюджетної дотації,

-встановлює ставку мита на тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (так звані вейпи).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus