USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Важко ходити і складно говорити: стан Саакашвілі в СІЗО погіршився

10 Жовтня 2021 22:30
Стан голодуючого експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі, якого утримують у СІЗО грузинського Руставі, погіршився – його необхідно терміново переводити до лікарні.

Про це заявив його особистий лікар Ніколоз Кіпшидзе на телеканалі «Мтаварі архі», інформує УНІАН.

Медик стверджує, що зробив такий висновок після візиту до Саакашвілі в СІЗО 10 жовтня.

«Ситуація погіршилася. Його стан погіршився, стало набагато гірше. Два дні тому він виглядав зовсім інакше. Він відмовляється приймати мед та соки і п’є лише воду», – говорить Кіпшидзе.

Лікар додав, що Саакашвілі страждає від захворювання крові таласемії.

«Я ніколи не заявляв про це по телебаченню, а сьогодні отримав право оприлюднити цю інформацію. При цій хворобі крові неприпустимо абсолютно ніякого голодування – це призводить до незворотних змін ... (Саакашвілі – УНІАН) важче ходити, складно говорити», – додав особистий лікар політика.

За його словами, поліпшень у стані Саакашвілі в осяжному майбутньому не очікується. Єдиний вихід – госпіталізація.

«Якщо так продовжуватиметься, у нас не буде живого президента», – резюмував Кіпшидзе.

Нагадаємо, 28 вересня Саакашвілі заявив про те, що він повертається до Грузії на вибори. 1 жовтня політик розповів про прибуття в Батумі, показавши загадкове відео.

Спочатку влада Грузії заперечувала, що Саакашвілі вже прибув до країни. Після цього стало відомо, що політика затримали.

Читати ще: У фургоні із зеленню. Як Саакашвілі проривався у Грузію і чому його там ніхто не впізнав

Адвокат Саакашвілі назвав його арешт «політичним актом». Після цього посла Грузії викликали на килим в МЗС України. Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що через затримання Саакашвілі «буде серйозний дипломатичний скандал».

Увечері того самого дня, коли політика взяли під варту, проти нього порушили кримінальну справу. Після цього стало відомо, що Саакашвілі закохався в українську нардепку, вони зробили публічне визнання.

Президент Грузії відмовилася помилувати Саакашвілі, а в прокуратурі виключили екстрадицію політика до України. У відповідь на це він оголосив себе політв’язнем і вирішив голодувати.

Голова правлячої партії Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що Саакашвілі готував державний переворот.

3 жовтня Зеленський розповів, як в Україні працюють над поверненням Саакашвілі. Після цього з’явилася інформація про те, що політик в’їхав до Грузії у вентиляційній кабіні трейлера. Крім цього, прем’єр країни звинуватив Саакашвілі в плануванні вбивств опозиціонерів.

4 жовтня стало відомо, що Грузія не має наміру видавати Саакашвілі Україні. Після цього політик написав листи Зеленському і Гордону. У першому він назвав себе «в’язнем Путіна», а в другому – подякував журналісту за підтримку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ооо Показати IP 10 Жовтня 2021 22:51
вообще не интересно
Ахаха Показати IP 11 Жовтня 2021 00:45
ах какой актьор! скоро в каляску пересядет как Тимошенко делала!
Дідо до Ахаха Показати IP 11 Жовтня 2021 08:46
Та він горілку пив як забирали, все буде добре, дайте йому сто грам
Точно Показати IP 11 Жовтня 2021 08:25
Його проблеми.
Всезнайко Показати IP 11 Жовтня 2021 08:32
Вже й так наговорився.
Слоболан Мілошевич Показати IP 11 Жовтня 2021 09:21
Такі люди до судів не доживають.
777 Показати IP 11 Жовтня 2021 16:51
Та давай уже миша.не тяни....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus