USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Від активіста Медведчука до радника Романюка: хто очолив «Справедливість» на Волині

25 Липня 2016 21:03
22 липня з гучними заявами у Луцьку представили керівника волинського осередку руху «Справедливість». Громадсько-політичний рух колишнього керівника СБУ Валентина Наливайченка очолив Назар Романюк. Саме його кандидатуру затвердили на обласній партійній конференції.

Очільник нового громадсько-політичного руху має доволі насичене минуле: від активіста проекту Кремля «Український вибір» до кандидата в депутати від президентської політичної сили та лобіста одного з луцьких перевізників.

Водночас сам Романюк вирішив не втрачати можливості і тут же заявив про відомі йому факти корупції на Волині. Зокрема, в сфері тендерних закупівель.

«У нас достатньо цікавої інформації щодо махінацій під час тендерних закупівель. Лобіюються інтереси одних і тих самих людей. І щороку – це нові фірми, які потім доводять до банкрутства з великими боргами. Але ж ці фірми належать одним і тим же людям, які, завдяки зв’язкам у міській раді, отримують за тендери десятки мільйонів гривень. Тут працюють дуже чіткі, хитромудрі схеми. І ми будемо їх викривати», - зазначив Романюк.

До слова, Назар Романюк, який заявляє про мільйонні тендерні оборудки і схеми у міськраді, і сам деякий час був пов'язаний з цією структурою. Адже працював на посаді радника міського голови Луцька Миколи Романюка.

Від радника міського голови – до борця з корупцією

Свою кар’єру громадського діяча Назар Романюк розпочав доволі амбітно. Щоправда, трохи не в той час і не в тому місці – у 2013 році в громадській організації кума президента РФ Володимира ПутінаВіктора Медведчука. Довгий час на сайті політсили контакти Романюка були вказані у новині про те, що «Український вибір» збирає прихильників у регіонах.
До слова, саме цю політичну силу вже наступного року українські спецслужби та Верховна Рада вимагали заборонити в Україні як таку, що несе загрозу державності та суверенітету.

Слід зазначити, що Назар Романюк - далеко не єдиний активіст пропутінського руху, якого пов’язують з міським головою. З достовірних джерел Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо, що радником міського голови Назара Романюка влаштував саме помічник мера – Богдан Гончарук. Той самий, якого депутат Луцької міськради Павло Данильчук свого часу попросив надати пояснення з приводу його зв’язків з ГО «Український вибір».

«Вас побачили з учасниками організації «Український вибір», яка є проросійською структурою. Зокрема, вас помітили під час проведення цією організацією масових заходів», - зауважив депутат.

На що тоді Гончарук заявив, що з банером організації його сфотографували випадково.
Зліва – Богдан Гончарук, по центру – Назар Романюк, праворуч – Сергій Король
Зліва – Богдан Гончарук, по центру – Назар Романюк, праворуч – Сергій Король
За два місяці до того, як в Україні розпочався Євромайдан, «Український вибір» спільно з тоді ще не забороненою Комуністичною партією України ініціював збір підписів для проведення референдуму за вступ до Митного союзу Росії. Як один з координаторів «Українського вибору» у Луцьку, Назар Романюк збирав підписи за об’єднання з РФ у спільний союз та всіляко агітував за це волинян.

До слова, згодом аналогічний інструмент волевиявлення населення використали задля легітимізації анексії Криму та так званих самопроголошених «Л/ДНР».

Агітація за референдум
Агітація за референдум
Очевидно, що поєднувати відверту антиукраїнську діяльність разом з роботою на посаді радника міського голови Луцька Назар Романюк не міг – у дні розстрілів Небесної Сотні Микола Романюк вирішив формально позбутися свого радника. Тоді такі дії пояснювали бажанням не заплямувати свою репутацію мера з промайданівськими настроями.

Невдалий політичний старт

Вже у жовтні 2015 року Назар Романюк вирішив офіційно повернутись у політику. Під час виборів до Луцької міської ради він намагався отримати депутатський мандат за списками Блоку Петра Порошенка. Агітуючи за свою кандидатуру, Романюк пояснював, що досвід у бізнесі та молодіжних рухах допоможе йому в політиці.
При цьому, він усіляко намагався приховати своє керівництво у сепаратистській проросійській громадській організації.
Назар Романюк отримує партійне посвідчення з рук депутата міськради Євгенія Ткачука
Назар Романюк отримує партійне посвідчення з рук депутата міськради Євгенія Ткачука
З політикою у Назара Романюка, до слова, не склалось. Повернутись у Луцьку міську раду вже не радником міського голови, а з депутатським мандатом, йому не вдалось.

Громадська діяльність

Після програних виборів до місцевої ради Романюк не покинув громадську діяльність. Зокрема, входив до складу конкурсного комітету з транспортних перевезень у Луцьку. Проте і тут знайшлись невдоволені його діяльністю.

На сайті електронних петицій більше 300 голосів зібрали під вимогою звільнити Назара Романюка зі складу конкурсного комітету, оскільки той лобіює інтереси окремих підприємців. Серед інших, ТОВ «АТП Луцьк».

Цю думку, вочевидь, поділяють не лише автор петиції і сотні лучан, але й інші чиновники. Зокрема, заступник луцького міського голови Сергій Григоренко в інтерв’ю «Волинському агентству розслідувань» також заявив про відкрите відстоювання бізнес-інтересів Романюком на користь АТП. Та, описуючи інцидент з призначенням директора ЛПЕ, назвав Назара Романюка «лобістом-невдахою інтересів приватної фірми «АТП Луцьк».
Замість P.S.

Поява нових всеукраїнських громадських рухів, ініціатив та організацій вже давно не викликає ажіотажу серед населення, на який розраховують їх спонсори та ідейні натхненники. Відтак, останні вдаються до все більш радикальних заяв, аби привернути увагу електорату.

Якщо говорити про лейтмотив в українській політиці 2016 року, то, безперечно, ним є антикорупційна діяльність. Тому вибір ідейного спрямування нового руху Наливайченка «Справедливість» виглядає досить логічним. Сюди ж вписуються і гучні заяви та анонси антикорупційних викриттів «Справедливості» на Волині.

Проте, чи вдасться новому руху здобути прихильність волинян, враховуючи доволі неоднозначне минуле одіозного очільника руху на Волині Назара Романюка, – покаже час. Адже чимало українців орієнтуються та довіряють, передусім, «першим обличчям» громадських рухів, менше приділяючи уваги фактичній діяльності організацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 41
Гроші не пахнуть... Показати IP 25 Липня 2016 21:30
байдуже з яким флагом аби в владу лапу всунути...
Валерій Показати IP 25 Липня 2016 21:46
не треба тут все в купу мішати. людина свого часу зробила помилку, то що їй тепер все життя нічого не робити? то тоді закрийте партію Батьківщина бо Юлька людина Медведчука, і Медведчук полонених повертає з полону...то чого цього не говорите?
вода Показати IP 25 Липня 2016 21:58
гів"о сплило;)))
Анонім Показати IP 25 Липня 2016 22:04
Клоун недолугий надумав з корупцією боротися.Для початку мужиком стань
Анон до Анонім Показати IP 25 Липня 2016 22:45
Людина-відкат буде боротися з відкатами? Знову "пчелы против меда"...
До клоуна до Анонім Показати IP 25 Липня 2016 23:36
Він не мужик, а мущина. Клоунам до нього ще далеко
Анонім Показати IP 25 Липня 2016 22:08
Наливайченко не на того поставив.Це провал його партії
Микола Показати IP 25 Липня 2016 22:15
Навіть підтримка мами - директора 15 школи не допомогла. Даремно заставляли вчителів і батьків голосувати за цю бандитську свору - народ сеперськими ідеями в Луцьку не одуриш. Меру стид і позор за таких радників. Баба Галя мудріша за цих прихвостів Путіна. Може візьмеш Ярославович?
Лучанка Показати IP 25 Липня 2016 22:17
Так тримати і ні на мить не зупинятись!
Кучер Показати IP 25 Липня 2016 22:21
Вила - то наша тєма. Номер телефона Назара і досі актуальний, тому кожен може набрати чи написати в смс все, що думає про цього пройдисвіта і бізнесмена-альфонса. Тому колеги гов, гов, гов...
123 до Кучер Показати IP 25 Липня 2016 23:33
А ти йому в очі це скажи, чи ти тільки тут герой?
саня Показати IP 25 Липня 2016 22:27
Як ця нечисть з колорадськими стрічками вільно пересувається містом і досі. Закликаю усіх представників ПС, ДУК, Самооборони і Варти порядку шукати його треба
Помічники Лапіна Показати IP 25 Липня 2016 22:39
яке миле фото: Женя кощей любитель Тігіпка братається з любителем Медведчука-Путіна. Аеликі патріоти Луцька і Українию 5 колона в місті- команда мера. Усім газу, як любив казати Гітлер
мамай Показати IP 25 Липня 2016 22:44
Назар, верни мені бабки за відео, які знімав осінню і не розрахувався. бо викладу те відео, де ти "бітбоксиш"
Фантом до мамай Показати IP 26 Липня 2016 06:59
я сам готовий вам заплатити за це відео. дайте ваш номер)
Анонім до мамай Показати IP 26 Липня 2016 08:23
Всмислі в мікрофон?Аж страшно
Питання Показати IP 25 Липня 2016 23:11
Нюзи опустились до заказних статей?
1234 Показати IP 26 Липня 2016 08:03
Він хічого з себе не представляє і не має,це вискочка дуполиз
Байдуже Показати IP 26 Липня 2016 08:16
Ця гидота скрізь шукає вигоду. Якщо хоче довести, що робота в Медведчука була помилкою, то нехай іде в АТО і змиє провину кров"ю. Побачимо його героїзм там, а не боротьбу з корупцією з Марищук тут. ВН напишіть про цей дивний зв"язок.
Ліля Показати IP 26 Липня 2016 08:38
Натяк зрозумілий. Ні - сепаратистам!
cкажений Макс Показати IP 26 Липня 2016 13:59
цей Іуда буде стріляти нашим хлопцям в спину. Хоча він буде на стороні Мотороли це точно
Андрей Виторович Показати IP 26 Липня 2016 14:04
Баба , а не мужик!
Цікаво Показати IP 26 Липня 2016 16:07
А хто це на першому фото (серед трьох), в білій сорочці, темних окулярах з відвислою губою?
вот так до Цікаво Показати IP 26 Липня 2016 17:28
Зліва – Богдан Гончарук, по центру – Назар Романюк, праворуч – Сергій Король... шо Бодю Гончарука не впізнав?
111 до вот так Показати IP 29 Липня 2016 09:54
То він про Серьогу Короля питав.. Тоже, "активіст" ще той. Від Гриценка на цих виборах дьоргався в "велику політику"
Народ не ведіться як Показати IP 26 Липня 2016 16:21
Він нормальний хлопець, який оступився, повірив не тим і пішов не за тими! Усі ми молоді були і всі помилялись! Ви краще подумати кому це вигідно оцей бруд виливати .
Еххх ви Показати IP 26 Липня 2016 16:22
Прикро, що наші люди вірять тільки написаним текстам а кому це потрібно вони не хочуть подумати.
Фєє Показати IP 26 Липня 2016 16:22
Блііін яка заказуха))))) Волинські новини как всігда)
вікіпедія Показати IP 26 Липня 2016 16:27
знаний раніше на ГПЗ, а вже зараз на 33-му гопник і бухарь, соратник Назара Серий Король. Бидло з бидла і хам з хама)
Базар Показати IP 26 Липня 2016 17:22
З кривою губою - це Сергій Король.
Гопник Показати IP 26 Липня 2016 17:43
Го́пник (гоп, гопота) — представник радянської та пост-радянської субкультури, утвореної в результаті інфільтрації кримінальної естетики в робітниче середовище; людина, що вимагає гроші або інші цінні речі від інших людей, шахрай, грабіжник, хуліган. Зазвичай походить з малозабезпечених сімей. Для гопників характене зневажливе відношення до оточуючих. Гопники самоутверджуться, принижуючи, кривдячи, ображаючи інших людей. Типовий гопник може без будь-якої причини чіплятися до перехожих на вулиці, якщо він відчуває, що вони не можуть за себе постояти. В своєму ставлені до суспільної моралі гопники є циніками. Слово походить з російської мови. За однією з версій, утворилось від старої абревіатури ГОП — рос. городское общежитие пролетариата. В кінці 19 століття в Петербурзі було відкрито Міське товариство піклування (рос. Городское общество призрения), де утримувались безпритульні, що займалися крадіжками на міських вокзалах. Після Жовтневого перевороту у цьому ж місці був відкритий гуртожиток для робітників і селян, який швидко перетворився на бандитський клуб, де царювали злодійські закони. Криміногенна обстановка в районі Лігово, де розташовувався гуртожиток різко погіршилась, а всіх мешканців цього району почали називати «гопниками».[1] За іншою версією гопник походить від слова «гоп-стоп» (на злодійському жаргоні — пограбування, напад, збройний грабіж).[Джерело?] Поширені у суспільній свідомості думки про гопників[Джерело?]: Ходять вони зграйками по 2-3 людини. Бритоголові. Слухають шансон, блатну музику. Гі́мном вважається пісня Михайла Круга — «Владимирский централ». За радянських часів улюбленою піснею була «Гоп-стоп!» О. Розенбаума. Наразі набуває поширення реп (в основному ганста-реп). Улюблений фільм — «Бригада». Носять «кепку» та спортивні штани. Улюблене прохання: «дай рубас», «єсть пара двацать пять коп», «займи рублів десять, завтра віддам, мамой клянусь». Усі один одного називають «васями» або «пацанами», «пациками», «братухами» тощо. Лузають насіння («сємкі»).
Міська рада Показати IP 26 Липня 2016 17:56
Назар Романюк - політичне майбутнє міста Луцька! Віримо в тебе)))))))))))))))))))))))))
Катя Показати IP 26 Липня 2016 18:10
Для цього Романюка влізти в політику потрібно тільки для загрібання бабла і "побольше, побольше". Починав його підпихати Кравчук, ну, а далі - в статті
москаль Показати IP 26 Липня 2016 18:32
Це напевно у Москві зроблене фото. З георгієвськими стрічками.
Ййййй Показати IP 26 Липня 2016 22:54
І підженився він не погано,бо сам все життя в гуртожитку жив,поки не підженився вдало
Толя Показати IP 26 Липня 2016 23:20
Як пощастило його тестю з таким перспективним політиком-сепаратистом і статками
калянич Показати IP 27 Липня 2016 07:56
що женивсь , то да...женився і зразу на машині почав кататись ну і квартирку подарили, в общагу дуй ср*колиз.....от скажіть як таким бути?)))
А до калянич Показати IP 27 Липня 2016 11:15
Заздри мовчки.ти женись якщо так зможеш..шо за люди??давись своім а не чужим.це до політики і до його діяльності точно немає ніякого відношення ..
ппц Показати IP 27 Липня 2016 11:11
альфонс !!!!!
Катя Показати IP 27 Липня 2016 14:30
А батько його хто? Не міг сприяти, щоб синочок "стартонув"?
Назарчик Показати IP 28 Липня 2016 15:50
Назар ще в школі був ніким! Мамочка ходила до вчителів та вчилась за нього! От воно і виросло без власної думки та волі! А тим хто говорить, що він був молодий та помилявся хочу сказати, що в студентські роки вже аналізувати інформацію і знати, що саме ти хочеш - можна. Король Сергійко був і є б*длом, яке тільки думає про збагачення!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus