USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Викрадення активістів Євромайдану: обвинувачений Волков отримав 9 років тюрми

16 Квітня 2021 22:33
Бориспільський міськрайонний суд засудив до 9 років позбавлення волі Олександра Волкова, обвинуваченого у викраденні та вбивстві Юрія Вербицького і викраденні Ігоря Луценка під час подій Євромайдану.

Як передає Українська правда, про це повідомиву Facebook потерпілий у справі Ігор Луценко.

За словами Луценка, Волкова визнали винними у катуванні, викраденні та протидії мирним зібранням. Прокуратура висувала також звинувачення у вбивстві і створенні організованого злочинного угруповання, але це суд не підтримав.

«Це – рішення першої інстанції, і вступить в силу не раніше, ніж відбудеться розгляд у апеляції. Це підсумок трирічного судового процесу, виснажливого і часом дуже неспокійного. Нагадую, що у цій справі в СІЗО нині ще 3 людини, крім них, під судом один очно, інших два – заочно. Більшість викрадачів, а особливо з організаторів і спонсорів цього злочину, зараз ховає у себе Росія», – сказав Ігор Луценко.

Нагадаємо, у січні 2014 року у період Євромайдану Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені невідомими з території Олександрівської лікарні і вивезені за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.

У МВС заявляли, що активні учасники викрадення Луценка і Вербицького переховуються від правосуддя у Криму, а безпосередній керівник викрадення – громадянин Неживов.

Бізнесмена Олександра Волкова затримали і помістили під варту за підозрою в причетності до викрадення євромайданівців у кінці липня 2017 року.

У березні 2020 року поліція затримала ще одного підозрюваного у справі викрадення та катування нардепа Ігоря Луценка та вбивства активіста Євромайдану Юрія Вербицького в січні 2014 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
олександр Показати IP 17 Квітня 2021 11:06
4 роки просидів в Сізо І по закону савченко та гуманізму суду за вбивство він уже в залі суду виходиь на свободу. Слава суду та законам україни
савченко до олександр Показати IP 17 Квітня 2021 15:03
И мне тоже слава! я придумала такой закон и никто его не собирается менять! ура мне!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus