USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заборона 1С в Україні може бути чиїмось лобі, - Ігор Палиця

19 Травня 2017 14:19
Програмне забезпечення, яке використовує 80% бізнесу, віднедавна - «поза законом». Раніше спроби перевести бухгалтерію на інший програмний продукт були, проте вони були неофіційними і проводилися за «відкати». Не виключено, що за забороною використання 1С стоять люди, які лобіюють власні інтереси.

Про це заявив голова Волинської обласної ради, член президії політради УКРОПу Ігор Палиця під час зустрічі лідерів УКРОПу з керівництвом обласних партійних організацій усієї України 19 травня.

Він зауважив: заборона використання 1С доволі підозріла, якщо брати до уваги спроби її замінити на інший аналог.

«Заборонили програму 1С. А нею користується 80% бізнесу, бо немає іншої недорогої і зрозумілої для бухгалтерів програми. Замість неї радять використовувати SAP. Хто за цим стоїть – невідомо. Але коли я керував «Укрнафтою», мені пропонували заплатити 8 мільйонів доларів за SAP. Тоді ж НАК «Нафтогаз» заплатив 20 мільйонів доларів і ще 20% комусь в кишеню. І я не здивуюся, що хтось в нас прийняв рішення заборонити 1С, щоб усі «сіли» на SAP», - пояснив він.

Нагадаємо, 6 травня Президент України Петро Порошенко увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про введення санкцій проти російських компаній. Серед них – соцмережі ВКонтакті, Однокласники, компанії Яндекс, 1С, Dr. Web, Kasperskiy.

Російська компанія «1С» спеціалізується на дистрибуції, підтримці і розробці комп'ютерних програм і баз даних ділового та домашнього призначення. Саме її продукцію використовують більшість підприємств для подання податкової звітності. Представники компанії кажуть, що заборона використання продукції не буде стосуватись приватного бізнесу, а лише державних і бюджетних установ.

Сервіс, яким вони будуть користуватися, буде обраний на основі тендера. Держпідприємства змінять систему 1С на альтернативну протягом року.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини в ДФС у Волинській області підтвердили цю інформацію та зазначили, що поки чекають додаткового розпорядження про те, на що замінити російський 1С. Хоча сама структура це ПЗ не використовує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Всезнайко Показати IP 19 Травня 2017 14:28
Скоро взнаємо.
! до Всезнайко Показати IP 19 Травня 2017 14:37
А так як вимоги по програмному забезпеченню не мають відношення до бізнесу, то й переживемо думаю без особливих проблем.
Клава Показати IP 19 Травня 2017 14:47
100 %.....
Вася Показати IP 19 Травня 2017 14:48
Отакий наш президент і такий Уряд що одні зажираються а інші виживають
Оленка Показати IP 19 Травня 2017 22:38
Це знущання якесь з бухгалтерів!!! Цього року маса нововведень, а тут і ще 1с, не дадуть спокою.... хтось гарно грошенят видурить з бюджету, підприємствам рекомендовано а от бюджетникам до виконання...тож висновок один - це ще один спосіб збагачення бюджетними коштами...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus