USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

10 фактів про найдорожчу будівлю посольства у світі

28 Січня 2018 18:41
У січні в Лондоні відкрилося нове посольство США, будівництво якого коштувало $1,2 млрд. Про 10 фактів про найдорожчу будівлю диппредставництва у світі розповідає "Новое время".

1. Рішення про будівництво нової будівлі посольства було прийняте за президентства Джорджа Буша-молодшого у 2008 році, а зводили її вже за Обами у 2013 - 2017 роках. Однак нинішній президент США Дональд Трамп розкритикував нове посольство своєї країни як погану інвестицію попередньої адміністрації. Трамп навіть заявив на своїй сторінці у Twitter, що через небажання відкривати нове посольство скасував свій візит до Великої Британії, який мав відбутися в кінці лютого.

2. Кошти для будівництва нового посольства були виручені від продажу дипвласності США на території Великобританії. Стару будівлю американського посольства продали катарській компанії Qatari Diar і незабаром вона стане п'ятизірковим готелем.

3. Проект нового посольства розробила американська компанія KieranTimberlake. Площа забудови - 2 га, а площа нової будівлі посольства - 48 126 квадратних метрів. Це у два рази більше, ніж площа колишнього посольства, яке діяло від 1960 року.

4. Висота будівлі - 65 метрів. Вона має дев'ять надземних поверхів і три підземних.

5. Скляний фасад товщиною 15 см - вибухостійкий та куленепробивний. Зовнішня оболонка фасаду складається з тонких плівкових фотогальванічних елементів, які перетворюють сонячне світло на енергію, а також захищають будівлю від перегріву.


Зовнішня оболонка фасаду складається з тонких плівкових фотогальванічних елементів / Фото: EPA

6. Дах покритий сонячними батареями, які забезпечують посольство автономною електроенергією. Загальна площа всіх фотоелементів і батарей на будівлі 8300 квадратних метрів. Вони генерують близько 345 тисяч кіловат-годин електроенергії на рік.

7. Відстань від будівлі нового посольства США до прилеглих вулиць - не менше 30 метрів. Парк площею 2685 квадратних метрів навколо посольства відкритий для всіх охочих.

8. Захисний рів у північній частині посольства закритий високою травою і додатково захищає будівлю, наприклад, від удару автомобіля. Жива огорожа приховує лінію сталевих і бетонних стовпів, здатних зупинити вантажівку вагою 8 т на швидкості 65 км/год. Від несанкціонованого проникнення посольство також захищає напівкруглий ставок довжиною 30 м.

9. Будівля посольства розрахована на 800 співробітників. Передбачається, що до середини 2018 року кількість її відвідувачів досягне 1100 на день.

10. Всередині будівлі облаштовано шість садів, кожен із яких нагадує певний регіон США: парк Каньйонлендс, долина річки Потомак, узбережжя Мексиканської затоки, Середній Захід, Тихоокеанське узбережжя і Середня Атлантика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus