USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

3-річний син загиблого атовця отримав у Луцьку квартиру від ЛДБК*

18 Квітня 2019 16:59
Син учасника АТО Сашко Циплюк отримав ключі від квартири в новобудові. Трирічний хлопчик, який став власником помешкання, рано залишився сиротою та донедавна навіть не мав шансу на нове житло.

Батько 3-річного Сашка, його братика та ще двох дівчаток Микола Циплюк одним із перших пішов добровольцем на Схід захищати свою країну. Та загинув він на мирній території. Разом з дружиною – мамою хлопчиків, вони загинули у смертельній ДТП.

Сестра загиблого,Тетяна Циплюк більше року оббивала пороги установ, аби домогтися житла дітям. І лише завдяки компанії ЛДБК це стало можливим. Адже багатодітний батько, попри статус учасника АТО, загинув не в зоні бойових дій, а отже, на допомогу від держави його дітям розраховувати не довелося.


«Куди ми тільки не зверталися… Звернулися в спілку учасників АТО і ось, наш забудовник - компанія ЛДБК дуже допомогла, пішла назустріч, за що ми дуже вдячні. Діти ще малі, а вже душа спокійна, що все буде добре», - тішиться жінка.


Нагадаємо, ще у 2015 Будівельна компанія ЛДБК підписала тристоронню угоду з міською радою та Спілкою учасників АТО. За цей час уже 4 квартири передали учасникам бойових дій або їхнім родинам. До кінця дії угоди компанія передасть ще 6 нових помешкань.


Фінансовий директор компанії ЛДБК Алла Бондарчук зауважує: на той час таке рішення було унікальним для України та Луцька. Бо пропри те, що в місті швидкими темпами зводилося нове житло, а на Волині десятки сімей втратили своїх захисників у бойових діях на Сході, таким родинам з житлом не допомагали.
«Рішення прийняте нашою організацією. Ми підтримуємо позицію ведення соціально відповідального бізнесу, бо розуміли, що на той момент державних програм забезпечення учасників АТО житлом не було і перші квартири ми передавали ще тоді, коли держава в принципі цим не займалася. Тому ми можемо сміливо говорити, що ми перші в Україні почали працювати за цією програмою», - зазначає вона.
Заступник міського голови Григорій Недопад додає: в міській раді теж перейнялися історією цієї родини.

«В рамках співпраці ЛДБК і Спілки воїнів АТО з міською владою вирішили забезпечити цих маленьких лучан житлом. Ця епопея тривала ще з минулого року. Нарешті вона завершилася і ми через виконком провели передачу житла», - пояснює посадовець.


Однокімнатну квартиру, в якій тепер зможуть мешкати хлопчики, вже передали власникам. Розташована вона в ЖК «CaramelResidence», який зводить компанія на вулиці Конякіна. Поруч – чудовий парк, дитячий майданчик, де дітям буде весело і добре зростати. А в компанії тішаться, що можуть долучитися до такої важливої справи і таким чином можуть віддати належне людей, які захищали рідну землю ціною свого життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Луцьк Показати IP 18 Квітня 2019 17:07
Молодці! Приємно читати такі новини!
321 Показати IP 19 Квітня 2019 14:36
Надіюсь прописали що без права продажу?
лучанин Показати IP 19 Квітня 2019 16:25
Дайте всім сиротам загиблих атовців Луцька.
Ігор Показати IP 19 Квітня 2019 17:28
Вони ж з Володимира-Волинського. Чому ж Володимир-Волинський не дав їм квартиру? Чи у Луцьку всіх атовців вже забезпечили квартирами?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus