USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Будинок горів, а пожежники не могли доїхати»: на вулиці у Луцьку пропонують облаштувати додатковий проїзд

7 Жовтня 2020 15:47
Луцькі депутати пропонують облаштувати додатковий проїзд до багатоквартирних будинків 1 та 3, що на вулиці Липинського.

Про це стало відомо сьогодні, 7 жовтня, під час засідання позачергової 94 сесії міської ради VII скликання.

Як повідомив депутат Тарас Шляхтич, мешканці багатоквартирних будинків, що на вулиці Липинського 1 та 3, неодноразово зверталися до міської ради із проханням облаштувати проїзд до багатоповерхівок, оскільки у 2013 році у одній із квартир виникла пожежа, але через те, що заїзд перекрили транспортними засобами, пожежники та спецтранспорт не змогли вчасно дістатися до місця загорання. Унаслідок цього, зі слів депутата, пожежу вчасно не загасли і вона набула великого масштабу.

Однак, є й інший «бік медалі», оскільки частина мешканців «за» облаштування додаткового проїзду до будинків, а частина – проти. Про це стало відомо під час зборів членів ОСББ.

Тож, луцькі обранці громади ухвалили рішення доручити головам ОСББ вкотре обговорити питання облаштування додаткового проїзду з мешканцями. Водночас, управлінню архітектури – доопрацювати проєкт з врахуванням побажань мешканців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанка Показати IP 7 Жовтня 2020 16:22
А ще категорично заборонити паркуватися під під'їздами.В будинках живуть літні люди,швидка не може під'їхати до входу за потреби госпіталізації...Вліпити такий штраф,щоб більше не хотілося ставити там машин,а то таке враження,що приватизовані у них місця для парковки.В будинку живуть сотні людей,а самі "розумні" ставлять машини де їм зручно.
Петро Показати IP 7 Жовтня 2020 17:05
Така ситуація по всьому Луцьку, особливо перед прихватизованих гуртожиДками. Не спромоглися на житло, зате є "бляха" яку ставлять захаращуючи тротуари, газони і двори сусідніх житлових будинків. Адже місце паркування, як і подвір'я в гуртожиДках не передбачене. Якщо не драконівськи штрафы, то може бульдозер попереду пожежної і швидкої машин запускати?
скептик Показати IP 7 Жовтня 2020 18:14
в цивілізованих країнах дорогу спецтранспорту (швидка, пожежна) розчищають аж бігом. власники машин шукають свої колимаги на штрафмайданчиках і готують від 200-300 доларів
Авжеж Показати IP 7 Жовтня 2020 19:13
Те що не можна заставляти проїзд та ставити під підїздом (саме під підїздом будинку, а не навпроти, щоб був вільний широкий прохід до дверей) навіть не обговорюється, за це треба серйозно штрафувати. Проте для автовласників не зроблені жодні умови для парковки авто. Це відбувається через те що чиновники мають в більшості службові авто або користуються послугами таксі і проблеми паркомісця для них не існує. В місті багато автостоянок, але в більшості немає жодного вільного місця. В дворах є місця де можна зробити по пару паркомісць, невелике розширення дороги дозволить поставити ще пару машин і це з врахуванням клумб, зелених зон, дитячих майданчиків. Підхід до проблеми з розумом зніме основну проблему - доїзду спецслужб!
Степан Показати IP 7 Жовтня 2020 22:51
Пожежа виникла у 2013 році, а потреба в проїзді виникла у 2020 році. Це звичайна примха. Проїзд на випадок пожежі існує.
Іванна Показати IP 25 Серпня 2021 15:40
Про той проїзд забудовник забув що він там був і зробив замість нього доріжку для пішоходів - хай би була і доріжка і проїзд якщо треба , бо як буде біда тоді всі зашевеляться тільки пізно буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus