USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Генпрокуратура розслідує дерибан земельних ділянок біля Світязя

10 Вересня 2018 12:44
У Генпрокуратурі України відреагували на звернення Волиньради щодо правомірності надання у власність громадянам земельних ділянок поблизу озера Світязь, законності дій посадових осіб Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та з інших питань, повідомили у прес-службі Волинської облради.

"Генеральною прокуратурою України 23.08.2018 ініційовано апеляційний перегляд рішення господарського суду Волинської області, яким відмовлено у задоволенні позову Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, ТОВ «Терлан-Ком» про визнання незаконними наказів та витребування земельних ділянок.

Крім того, законність при відчуженні та оформленні права власності громадян на земельні ділянки, які перебували у державній власності, про які згадується у зверненні, перевіряється у межах здійснення кримінальних проваджень № 42017030000000183, № 42018030000000076, № 12016030210000235, розслідування в яких триває. Хід досудового розслідування перебуває на контролі Генеральної прокуратури України.

Разом з тим Генеральною прокуратурою України до уповноважених органів - Міністерства екології та природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру надіслано листи з пропозицією повідомити про встановлені порушення вимог чинного законодавства при відведенні земельних ділянок, які перебували у державній власності.

Після отримання інформації від уповноважених органів, за наявності підстав, буде вирішено питання про вжиття інших заходів щодо захисту інтересів держави", - повідомила облраду заступник Генерального прокурора Анжела Стрижевська.

Як повідомлялося раніше, 13 червня обласна прокуратура до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесла кримінальне правопорушення №42018030220000047 за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України щодо службових осіб Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, які всупереч вимогам законодавства, шляхом зловживання службовим становищем, за участю військовослужбовців Збройних Сил України, вчиняли дії та приймали відповідні рішення про надання у власність фізичним та юридичним особам земельних ділянок на Світязі, які виділялися з цінних земель державної власності. Своїми діями службовці заподіяли тяжкі наслідки інтересам держави.

Зокрема 30 гектарів землі на Світязі скупив в учасників АТО сумнозвісний львівський підприємець Павло Келбасович. За ним зареєстровано право власності на землі сільськогосподарського призначення на території Світязької, Пульмівської та Піщанської сільських та Шацької селищної рад Шацького району, в тому числі 15 земельних ділянок у розмірі по 2 гектари для ведення особистого селянського господарства поблизу озер Світязь, Люцимер та Острів’янське.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Комісар Жибер Показати IP 10 Вересня 2018 15:34
Хай ще пляжем незаконним на Іллічьовці займеться,ато лемкі обнагліли вже в край,щей охорону свою там виставили..
Нептун Показати IP 10 Вересня 2018 16:36
Спортивна рибалка ! А ну, назвіть фамілії членів того садівничого товариства в Пульмо ! Тих членів від землі, які шоби звести кінці з кінцями мусять в городах копатися. А ще назвіть тих, хто ті папери підмахував. Якщо ви не назвете, то народ громогласно заявить перед виборами. Але вже тоді без вас.
Алекс Показати IP 10 Вересня 2018 23:20
Я вас умоляю. Чергові понти Генпрокуратури. Хай перевірять усіх волинських прокурорів, теперішніх і колишніх та їх родичів на предмет отримання земельних ділянок та будівництва дач в прибережній зоні. Єдине рішення в цивілізованій країні - миттєва конфіскація або ліквідація. За умовчанням все здобуто незаконно. Бикота!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus