USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Хто більше заплатить – той і купить»: приміщення книгарні «Освіта» продадуть з аукціону

26 Серпня 2021 12:06
У Луцьку приміщення, раніше орендоване книгарнею «Освіта», виставлять на вільний аукціон.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 17-ї сесії Луцької міської ради.

Раніше питання про приватизацію нежитлового приміщення загальною площею 174,4 метра квадратних на проспекті Волі, 8 у Луцьку шляхом продажу на аукціоні без умов депутати розглянули під час засідання комісії з питань комунального майна та приватизації.

«Мова про приміщення, яке раніше орендувала книгарня «Освіта». Нині книгарня в процесі ліквідації. Станом на сьогодні книгарня звільнила це приміщення, передавши його міській раді по акту прийому-передачі. Це приміщення не можна було приватизувати, бо воно належало книгарні, яку захищає закон. Але приміщення вивільнилося, тому ми плануємо його виставити на аукціон на вільних умовах – хто більше заплатить, той і виграв», – зазначила під час комісії начальниця відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко.

Зауважимо, що члени профільної комісії позитивного рішення щодо приватизації колишнього приміщення книгарні з подальшим продажем його через аукціон не прийняли.

Попри це луцькі депутати під час пленарного засідання 17-ї сесії Луцької міської ради проект рішення підтримали.

Нагадаємо, у березні 2020 року на сайті Волинської облради опублікували проєкт рішення щодо закриття магазину «Освіта». Очільниця Волині Ірина Вахович вважає, що рішення щодо цього є обґрунтованим. За 2019 рік підприємство завершило зі збитками в 95 тис. гривень.

Натомість у грудні 2020 року майнова комісія Волинської обласної ради ініціювала звернення щодо передачі книгарні «Освіта» у комунальну власність Луцька.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Авжеж Показати IP 26 Серпня 2021 12:41
Правильно, для країни в смартфоні освіта не потрібна.
Лучанин Показати IP 26 Серпня 2021 13:31
"Очільниця Волині Ірина Вахович вважає, що рішення щодо цього є обґрунтованим. За 2019 рік підприємство завершило зі збитками в 95 тис. гривень." - Чому інші книгарні працюють і мають прибутки, а тут збитки? Чи був проведений аналіз? Чи був запропонований план по покращенню роботи?
Ігор луцький до Лучанин Показати IP 26 Серпня 2021 14:09
Значить так треба.
Читач Показати IP 26 Серпня 2021 14:55
Как это "хто бильше заплатить"? Образование лучанам не нужно? Почему не продать помещение сильной всеукраинской книжной сети???
Дідо Показати IP 26 Серпня 2021 15:58
руки геть від комунальної власності, тим більше в центрі! одна оренда цього приміщення буде приносити прибуток роками!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus