USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.85 9.95

Княгининівській сільській раді повернули 233 га земель

2 Листопада 2017 13:34
Завдяки прокуратурі в державну власність повернуто 11 земельних ділянок площею 233 га на території Княгининівської сільської ради, інформують у прес-службі прокуратури області.

Волинський окружний адміністративний суд, задоволивши позов Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Волинській області до Відділу державної реєстрації Луцької районної державної адміністрації, визнав протиправними та скасував рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Луцького районного управління юстиції у Волинській області про державну реєстрацію права комунальної власності та зобов’язав зареєструвати за державою право власності на 11 земельних ділянок площею 233 га в межах населених пунктів Княгининівської сільської ради Луцького району.

Форму власності на ці землі було змінено у результаті службової недбалості посадових осіб реєстраційної служби Луцького районного управління юстиції, які внесли недостовірні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Факти цих порушень були встановлені Луцькою місцевою прокуратурою спільно з Управлінням захисту економіки в області департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Відтак прокурори у суді наполягали, що, згідно з чинним законодавством, земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні державних підприємств (а ці 11 ділянок перебувають у користуванні Державного підприємства "Експериментально-дослідне господарство "Еліта" Волинського інституту агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук) не можуть передаватися в комунальну власність, а мають залишатися у державній власності.

Дослухавшись до доводів прокурорів, Волинський окружний адміністративний суд задоволив позовні вимоги Луцької місцевої прокуратури у повному об’ємі, відтак 11 земельних ділянок площею 233 га на території Княгининівської сільської ради повернуто в державну власність.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus