USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі депутати звернулися до міністра юстиції щодо незаконного будівництва на Відродження

24 Лютого 2021 13:16
Луцька міська рада подала звернення до міністра юстиції, аби підпорядковане йому відомство вреші відреагувало на скаргу щодо незаконного будівництва на проспекті Відродження, 29а.

Про це йшлося 24 лютого під час сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення Про звернення до Міністра юстиції України щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Як нагадав Луцький міський голова Ігор Поліщук, на проспекті Відродження, 29а зафіксували будівництво з порушеннями містобудівних вимог та державних будівельних норм. Воно порушує вимоги щодо відстані до наявних споруд, поверховості та висотності тощо.

Луцька міська рада вже зверталася до Прокуратури Волинської області та Головного управління Національної поліції України, аби вони внесли відомості до ЄРДП та провели об’єктивне і незалежне досудове розслідування дій державного реєстратора Куклинської сільської ради Маневицького району Ященка В. О. щодо реєстрації права власності на житловий будинок з нежитловими приміщеннями на проспекті Відродження, 29а.

Ще одне звернення спрямували в Міністерство юстиції України з проханням розглянути скаргу Луцької міської ради на рішення державного реєстратора Ященка В. О. та скасувати рішення про державну реєстрацію, анулювати доступ вищезазначеному державному реєстратору до Державного реєстру прав.

«Це сірий 4-поверховий офісно-торговий центр. Власникам ділянки було надано будівельний паспорт на будівництво приватного житлового будинку. Однак жодна містобудівна вимога не дотримана, відстань до наявної будівлі в окремих місцях становить 50 см. На етапі будівництва, коли тільки залили фундамен і звели перший поверх, споруда була зареєстрована реєстратором Куклинської сільської ради Маневицького району як завершений об’єкт нерухомості, – сказав Ігор Поліщук. – Ми почали готувати позов до суду про демонтаж цієї споруди, але для того, щоб подати до суду, треба скасувати державну реєстрацію. Міністерство юстиції розглядає нашу скаргу з 1 вересня 2020 року. Уже стільки часу не розглядаються скарга щодо позбавлення цього чорного державного реєстратора права здійснювати реєстраційні дії і вимога щодо скасування реєстрації цього об’єкта нерухомості. А в цей час, поки Міністерство юстиції розглядає нашу скаргу на реєстратора Куклинської сільської ради, він масово переводить у комерцію квартири на перших поверхах у нашому місті. Відбуваються добудови сходів, вносяться зміни в несучі конструкції тощо».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Клава Показати IP 24 Лютого 2021 13:40
а де були всілякі інспектори, коли велось будівництво ?.. не заважайте Малюсьці медитувати на підлозі.
Категорія А Показати IP 24 Лютого 2021 14:54
Станом на сьогодні відновлено повноваження міськради за контролем у забудові і будівництві ! Так шо до роботи ! Той хто хоче робити - шукає можливість, а хто не хоче - шукає причину ! І службове розслідування вже проведіть ! На проектанта, підрядника, замовника, тих, хто видавав технічні умови - чекає кримінал !
вік Показати IP 24 Лютого 2021 14:59
А того хто проект підписав важко знайти?)
Анонім Показати IP 24 Лютого 2021 16:37
Ці всі переаірки і боротьба з незаконним будівництвом є порушенням закону!!!Перевірки не відновили,а те що їх проводять є не дійсними.Подадуть в суд і виграють.Перевірки в Україні не відновили!
Арсен до Анонім Показати IP 24 Лютого 2021 21:07
Які ще перевірки ? Ви так розумію в долі з забудовником. Є генплан міста. Його порушили . Є будівельні норми. Як ви так будували його впритул до сусіднього будинку ? А як далі це буде ? Чи всі перевіркам порішаєте ?
Василь Показати IP 24 Лютого 2021 21:13
Не вірю що місцева влада не може впливати . Да просто затримати забудовника подати на нього в місцеві суди. Почати його викликати на допити в справі про хабар. Можна залучити СБУ. Да й просто можна було б постійно псувати їм домовленості з підрядниками і з часом це б будівництво стало б просто нерентабельним. Значить вже занесли в мерію куди треба
Джек Показати IP 24 Лютого 2021 21:14
Знову та мразь-МАНЕВИЧІ АГРОБУД???? Квятковський порішає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus