USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Мінкульт хоче взяти під контроль процес забудови у Старому місті

20 Лютого 2020 23:19
Будівництво у історико-культурному заповіднику Старе місто хоче взяти під суворий контроль Міністерство Культури України.

Про погодження меж історичних ареалів, які визначені в проєктно-вишукувальній документації «Історико-архітектурний опорний план з визначення зон охорони пам’яток культурної спадщини та меж і режимів використання історичних ареалів м. Луцька Волинської області» розмовляли під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства.

Як пояснив начальник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз, для того, аби історико-архітектурний план мав юридичну силу як документ, потрібно закріпити межі історичних ареалів, визначених відповідним проєктом.

«Потрібно затвердити дві основні зони охорони пам’яток культурної спадщини – Старе місто і Старе передмістя. Питання наукової ради Києва жодних претензій до цих зон не має. Потрібно юридично закріпити цей момент, бо цього від нас вимагає постанова Кабміну», – зазначив головний архітектор Луцька.

З його слів, кожна із вищезгаданих зон буде під різною опікою. Зокрема, перша зона – Старе місто (на схемі – червоного кольору, – ВН) буде під опікою Міністерства культури України з центром в Києві, а друга зона – Старе передмісті (на схемі – блакитним кольором, – ВН) – буде під відповідальністю області.
"Питання будівництва у першій зоні – у Старому місті, буде регулюватися зі столиці. Друга зона матиме суворі обмеження на будівництво, зокрема на висоту споруд, але лежатиме у сфері відповідальності області. Закріплення меж – важлива частина історико-культурного плану", – зазначив Веніамін Туз.

Натомість луцькі обранці громади ухвалили рішення додатково розглянути серйозне питання, а тоді вже виносити його не розгляд сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нема на то ради Показати IP 21 Лютого 2020 08:18
Уважно прочитайте, шо той чоловік наговорив ! Проаналізуйте пряму мову ! Людина не володіє ні професійною термінологією, ні знанням законодавчих актів, ні компетенцією органу. Сім міхів вовни ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus