USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку «Міжнародній асоціації журналістів» відмовили у наданні пільги на оренду через те, що очільник – поляк

24 Червня 2020 10:05
Луцькі обранці громади не підтримали проєкт рішення про надання пільг по орендній платі за нежитлове приміщення, що на вулиці Ківерцівській, 1, громадській організації «Міжнародна асоціація журналістів». Так, окремих депутатів насторожило те, що очільником ГО є громадянин Польщі Хенрик Кошьчєльни, мовляв, приміщення знаходиться біля стратегічно важливого об’єкту – луцького ремонтного заводу «Мотор».

Про це стало відомо сьогодні, 24 червня, під час засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Як пояснив заступник начальника відділу управління майном міської комунальної власності Тарас Тарасюк, у приміщенні на вулиці Ківерцівській, 1 у Луцьку раніше знаходилось одне із відділень «Укрпошти».

«Протягом тривалого часу ми не могли його здати в оренду, оскільки приміщення біля авіазаводу було нікому не цікаве. Але ГО «Міжнародна асоціація журналістів» вирішила його там орендувати. І вони просять пільгу. Ми казали, що наразі, на жаль, нікому не надаємо пільги по оренді, але вони наполягають винести проєкт рішення на сесію. Фактично вони орендують це приміщення з 18 вересня 2019 року. Сума орендної плати становить 1100 гривень за 57 квадратів», – пояснив посадовець.

Також він додав, що організація має назву «міжнародної», оскільки її очільник – поляк.

Це надзвичайно обурило депутата Павла Данильчука, який одразу запідозрив польського журналіста «у всіх гріхах»:

«Мені дивно, що організація невідома, ще й очільник поляк, і хочуть орендувати приміщення біля нашого військового заводу. А це стратегічний об’єкт. Я не хочу думати про погане, але безпека держави – понад усе», – зазначив Данильчук.

Варто зауважити, що не всі обранці громади підтримали позицію депутата. Так, троє народних обранців проєкт рішення підтримали і рекомендували до розгляду на сесії, а двоє – утримались. Ще один депутат не голосував взагалі, тож рішення не прийняте.

Нагадаємо, ГО «Міжнародної асоціації журналістів «4 влада» існує понад 6 років. Серед членів організації – понад 250 працівників ЗМІ з України та Польщі. Її очільником є Хенрик Кошьчєльни Чеслав. Організація протягом багатьох років поспіль займається благодійністю. Так, у 2017 році у луцькому музеї військової техніки відбулося нагородження волонтерів, які підтримують українське військо, та членів громадських організацій, що докладають зусиль для військово-патріотичного виховання молоді. Медалі та пам’ятні знаки від ветеранських організацій «Волонтер України», «Чарівна сила України» та «За заслуги» вручали директор музею полковник запасу Ігор Пасюк й голова Волинської обласної організації ветеранів України генерал-майор СБУ Олександр Булавін. Серед нагороджених волонтерів був поляк Хенрик Кошьчєльни, який останніх кілька років живе і працює в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 24 Червня 2020 15:46
Правильно зробили, що не підтримали. Яка мета і результати роботи цього об'єднання, і як ця площа використовується? Що це об'єднання зробило для громади міста, щоб користуватись пільгами?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus