USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Обирай житло: надійний і якісний котел – запорука економії та комфорту*

11 Квітня 2019 08:29
Підводячи підсумки нинішнього опалювального сезону, чимало лучан оцінили важливість економії енергоресурсів. Адже, отримуючи платіжки з шокуючими сумами, значний відсоток споживачів почав задумуватися над питаннями енергоефективності житла та як зменшити споживання газу, і водночас жити комфортно. А ті, хто планує придбати нове житло, тепер починає продумувати наперед, у скільки їм обійдеться плата за комунальні послуги в новому помешканні.

У попередніх статтях з циклу «Обирай житло» ми вже зупинялися детально на деяких аспектах енергозбереження. Це і матеріали будівництва, і утеплення зовнішніх фасадів, і різновиди встановлених вікон. Але не менш важливим є і те, який котел автономного опалення встановив забудовник, адже його вартість впливає на ціну квадратного метра. І більш того, надійний і якісний котел – це запорука економного споживання газу в майбутньому.

Які бувають котли

Сьогоднішній ринок пропонує безліч варіантів котлів. Вони відрізняються за різними показниками: потужність, ціна, виробник, кількість контурів, матеріал з якого виготовлений котел та матеріал теплообмінника тощо.

Один з найголовніших критеріїв – це потужність котла, яка свідчить про те, яку площу можна ним обігріти. За умови утеплених фасадів, встановлених енергозберігальних вікон, попереднє визначення оптимальної потужності котла для обігріву приміщення відбувається за формулою: на кожні 10 м² площі опалювального житла потрібно 1 кВт потужності котла.
Котли бувають одно-і двоконтурні. Якщо прилад потрібен лише для того, щоб обігріти приміщення – впорається одноконтурний котел. Якщо ж будинок не під’єднаний до гарячого водопостачання (це практично 100% сучасних новобудов у Луцьку), то для підігріву гарячої води і опалення потрібен двоконтурний котел.

Теплообмінник – серце котла, а терморегуляція – запорука економії

Одне зі слабких місць котлів - теплообмінник. Щоб здешевити вартість котла, цю деталь часто виготовляють зі сталі. Але під дією конденсату сталева деталь руйнується. А вартість заміни теплообмінника може сягати 50% від ціни самого котла. Більш стійкою до корозії є мідь. У котлів з мідним теплообмінником довший термін служби, але, відповідно, такий котел є дорожчим.

Так само на ціну впливає і наявність термостату, можливість регулювання залежно від датчика зовнішньої температури. Також є котли, де можна регулювати опалення окремо для кожного з днів тижня, є прилади, які функціонують в двох режимах: денному і нічному - вдень котел працює на більшій потужності, вночі температура в приміщенні встановлюється трохи нижче.

Що вимагати від забудовника?

Коли ви обираєте квартиру маєте також цікавитися, який буде встановлений котел. Вимагайте від забудовника документи та повну інформацію про виробника. Дізнайтеся, чи є гарантійне обслуговування. З’ясуйте, у якій країні збирали котел, які у ньому деталі – пластикові чи металеві.

Також варто довідатися про потужність котла та який там встановлений теплообмінник, чи є можливість регулювати його роботу, залежно від погодних умов.

Які котли встановлені у ЖК «Caramel Residence»

Будівельна компанія ЛДБК дбає про комфорт своїх клієнтів. Тож щоб у їхніх будинках мешканцям було зручно і приємно жити, забудовник прийняв рішення не економити на добробуті жильців, а монтувати в квартирах якісні і надійні котли індивідуального опалення.

Двоконтурні котли «Vaillant», встановлені в ЖК «Caramel Residence», виготовлені у Німеччині. Так, вони втричі дорожчі, аніж прилади китайського виробництва. Фактично, котли «Vaillant» одні з найдорожчих на українському ринку. Проте згадана фірма-виробник має надійну репутацію у Європі. Ці котли енергоощадні, невеликі і прості в експлуатації, дозволяють істотно економити енергію, забезпечують відмінну тепло- і звукоізоляцію, практично безшумні.
Дуже важливо, що ці котли мають мідний первинний теплообмінник, тож вони довговічні і можуть безперебійно працювати 15 і більше років.

Котел обладнаний термостатом. Цей пристрій підтримує встановлену температуру в приміщенні. Такими ж приладами обладнані й батареї у комплексі, відповідно в кожній кімнаті можна встановити оптимальну температуру і не «підкручувати» вручну. Це дозволяє економити до 30% споживання газу і не відчувати дискомфорту.

Довідково:

«Обирай житло» – спільний проект Будівельної компанії ЛДБК та Інформаційного агентства Волинські Новини, покликаний допомогти правильно обрати волинянам помешкання для комфортного майбутнього і не помилитися з вибором. Всі нюанси вибору житла від перевірки документів компанії-забудовника до економічних підрахунків вартості майбутніх комунальних послуг – в серії статей на шпальтах видання. Ми – за чесне і відповідальне будівництво, адже ми зводимо наші будинки для того, щоб у них вирувало життя, і нам не байдужа наша репутація. Секретами правильного вибору ми будемо ділитися з читачами, щоб вони аналізували інформацію та не потрапляли в пастки аферистів і завжди вмикали критичне мислення напередодні відповідального вибору – купівлі власної квартири.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus