USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Право на спадщину зможуть оформляти посадовці сільських рад

6 Лютого 2018 13:24
Напрямок «сільський нотаріат» впроваджують з 2017 року – посадовці сільських рад тепер можуть видавати свідоцтва права на спадщину.

Про це йшлося під час прес-конференції щодо результатів роботи Головного територіального управління юстиції у Волинській області 6 лютого у Луцьку.

Перший заступник начальника управління юстиції в області Сергій Філюк розповів, що в 2017 році започаткували новий напрямок під неофіційною назвою «сільський нотаріат» . Посадовим особам органів місцевого самоврядування надається можливість видачі свідоцтв права на спадщину. Оскільки жителі сільської місцевості переважно звертаються до нотаріуса саме з метою оформлення спадкових прав, впровадження цього напрямку є актуальним та спростить доступ населення до нотаріальних послуг.

Для того, щоб посадовці органів місцевого самоврядування могли здійснювати вказані нотаріальні дії, вони повинні пройти стажування у державній нотаріальній конторі чи в приватного нотаріуса. Тому в 2017 році управління юстиції направило на стажування п’ятьох уповноважених посадових осіб органів місцевого самоврядування з метою набуття практичного досвіду і професійного рівня, аби ті могли оформлювати спадкові справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Я Показати IP 6 Лютого 2018 15:18
А хто потім буде розгрібати після діяльності таких спеціалістів?
ірина Показати IP 6 Лютого 2018 17:58
Дурдом!А нічого,що нотаріуси здавали екзамени,щоб мати право оформляти спадщину?????А,як на рахунок юридичної освіти? Стажування?.......
знаючий Показати IP 6 Лютого 2018 18:56
Звертався до приватних нотаріусів, а вони не хочуть оформляти спадщину, бо не знають, а що говорити про пересічних "умніків". Спадкове право знають тільки окремі юристи і то не зовсім досконало.
))) до знаючий Показати IP 6 Лютого 2018 22:46
а члени сільських рад на память знають спадкове право ???....почнуться нові схеми...бо з сіль радою питання легше вирішити ніж районною,обласною чи з міською...там зовсім інші такси
111 Показати IP 7 Лютого 2018 07:25
Оце, так)) Що робиться з системою юстиції...Ну прям, стала релігійна організація "ЗНаЮ ПРаВО". Сміх скрізь сльози.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus