USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Палац, кілька бань та мармурові скульптури: Ахметов добудував грандіозну резиденцію під Києвом. Фото

6 Травня 2020 16:45
Український олігарх Рінат Ахметов, який в серпні минулого року купив французький історичний особняк Villa Les Cedres вартістю € 200 000 000, практично закінчив будівництво не менш помпезної резиденції під Києвом.

Його фантастичний маєток знаходиться неподалік маленького села Плюти (Обухівський район), що в 44 кілометрах від центру столиці, пише Страна.

У Київській області в Ахметова близько 25 гектарів землі, які оточені подвійним парканом. Крім основного будинку, а точніше – палацу, там є ще декілька споруд.

Свіжі фото маєтку розмістив екснардеп Ігор Луценко у себе на сторінці в Facebook. Знімки зроблені за допомогою дрона.
Маєток олігарха Ріната Ахметова під Києвом

На території маєтку є парковка, басейн, джакузі і купіль, а також кілька видів бань. Мармурові скульптури прикрашають основний триповерховий будинок. А поруч з ним буде два фонтани в античному стилі.

Читати ще: Уряд Шмигаля на службі у Ахметова: як олігарх грабує українців та знищує промисловість

Коментатори під знімками нерухомості Ахметова стверджують, що «біля басейну золоті форсунки і сходи. Їх шукала ціла юрба постачальників – 24 карата золота. На території забороняють користуватися мобільними телефонами». А також що «від головної будівлі наліво йде підземний тунель під ставком в гостьовий будинок».

Видно, що масштабне будівництво, яке Рінат Ахметов почав кілька років тому, вже на фінішній прямій. На території практично відсутнє будівельне риштування, тільки акуратно складені будматеріали та ящики.
«За документами цей палац Ахметова оформлений як «заклад охорони здоров’я та соціальної допомоги». Цікаво, що Янукович теж оформляв Межигір’я як «культурно-оздоровчий центр», щоб економити на платежах до бюджету – адже землі, які за цільовим призначенням визначені як «рекреаційні», мають одну із найнижчих нормативних оцінок. Одне з джерел також повідомило, що Ахметов побудував собі окрему лінію забезпечення електрикою – це проєкт, який, за чутками, становить 160-180 млн грн і включає прокладання мереж 10 кіловольт, з чотирма генераторами і акумуляторами в підземному бункері», – уточнює екснардеп Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі.
У 2017 році журналісти «Слідство.інфо» опублікували відео української резиденції олігарха Ріната Ахметова, яке теж знято за допомогою безпілотника. Тоді на представників ЗМІ під час зйомки напали охоронці і стріляли по автомобілю.

Нагадаємо, що стан найбагатшого українця Ахметова з 2013 року скоротилося, за оцінками журналу «Форбс», на $ 20 мільярдів. За сім років Ахметов втратив 80% свого статку через спад сировинних ринків, війни і кризи в Україні.

Зараз ім’я Ахметова часто звучить у скандалах в зв’язку з ситуацією на енергоринку і намірами влади підняти ціну на електроенергію для населення.

В цей же час, металургійні заводи в Італії компанії «Метінвест», що належить Рінату Ахметову, відновили роботу. Раніше їх закривали на карантин італійська влада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Пффф Показати IP 6 Травня 2020 17:31
Народний бунт те все швидко може спалити і розвалити або винести все до останнього як з будинку Пшонки!
Лучанин до Пффф Показати IP 6 Травня 2020 18:52
Такі дибіли як ти якраз і можуть! Можливо там краще було б зробити якийсь готель, або школу чи інститут!
До Пффф Показати IP 6 Травня 2020 18:36
Ти спочатку зайди в маєток парашенкі, бо до яника спочатку журналісти зайшли, написали про золоті унітази, яких не бачили, а потім зайшли активісти.
Анонім Показати IP 6 Травня 2020 20:08
Навіщо?Навіщо це все смертній людині?Ну розумію, поїсти чогось смачненького, подорожувати світом, щоб побачити щось нове, ну одягнути щось незвичне, зробити щось незвичне. А наеіщо мавзолей із сотень кімнат, навіщо воно?
Stepan Показати IP 6 Травня 2020 22:02
Український Ротенберг
Машиніст метрополіте Показати IP 6 Травня 2020 22:05
Ахметова зрозуміти можна ! А як розцінити дії місцевої влади ? Перше. Якою планувальною документауцією чи генпланом передбачено там будівництво ? Хто і на підставі чого приймав рішення про виділення земельної ділянки ? Хто підписав містобудівні умови і обмеження чи видав Будівельний паспорт ? Хто розробляв проект того маєтку ? Хто і на підставі чого видавав технічні умови ? Хто реєстрував декларацію на будівництво ? Друге. Під якою назвою видадуть декларацію про завершення готової спорули ? Як буде здійснюватися отримання права власності ? А чи відповідає споруджена споруда функціональному призначенню і забудована земельна ділянка цільовому призначенню ? Третє .І влада, і чиновники від усіх причетних служб стали учасниками корупційних діянь, за що мають понести покарання Але ніхто, ніколи не буде розслідуати отой ланцюг порушень . І тільки тоді, коли низи не зможуть з'явиться : МИР ХАТАМ - ВІЙНА ПАЛАЦАМ або отой синдром ЯНУ - ПШО - ГОНТАРЄВОЇ, шо в історії вже не раз мало місце. З ними то якраз все ясно, а от з тими рабами ,лакеями від влади, прихвостнями, запроданцями, і саме головне, з тими, хто їх вибирав і благословив на темні ділішки - ЩО РОБИТИ ?! Навчіться жити по Закону і тоді не треба буде за вила братися !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus