USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Про що запитують клієнти. Один день у відділі продажу луцького забудовника ЛДБК*

17 Червня 2020 12:12
Хто як не менеджери відділу продажу знають, що саме цікавить клієнта? Про найпоширеніші питання, які ставлять під час вибору житла, на що звертають увагу, що стає аргументом на користь вибору – у розмові з менеджеркою з продажу будівельної компанії ЛДБК Світланою Статних.

Аналізуючи вже укладені договори, в компанії склали типовий портрет клієнта будівельної компанії ЛДБК. Зазвичай, зазначає Світлана, це люди віком від 30 до 50 років, активні, вже мають сім’ї і купують житло для себе, або для своїх рідних.

«Ми помітили, що у нас немає випадкових клієнтів. Зазвичай, наші клієнти – це ті, хто вже мав житло від ЛДБК, або ж скористалися рекомендаціями знайомих. Серед них є і працівники інших будівельних компаній. Є й такі покупці, які приходять саме в нашу компанію, навіть не знаючи що ми зараз будуємо і цікавляться, що пропонує саме ЛДБК.

А інша група клієнтів – люди, які спочатку бачать нашу будову, звертають увагу на місце її розташування і потім приходять, щоб дізнатися умови та ціни. До слова, яскраві кольори фасадів ЖК «Caramel Residence» теж багатьох приваблюють. У нас є клієнтка, яка, обираючи квартиру, хотіла, щоб у неї був саме рожевий балкон, бо ж будинок у нас пофарбований секціями. Їй дуже хотілося щодня, повертаючись додому, дивитися на свій рожевий балкон і тішитися цим», – розповідає вона.
Серед тих, хто придбав квартиру в цього луцького забудовника, зауважує Світлана, – багато людей, які повернулися з-за кордону з заробітків. Це люди, які цінують свій час, свої кошти, свою працю і які хочуть придбати за свої гроші якісне житло.

«У кожному нашому будинку – інше планування. Ми щоразу вивчаємо клієнта, його потреби і підлаштовуємо саме під вимоги покупця. Наприклад, в наступній черзі будівництва заплановані збільшені кухні площею 18-20 квадратних метрів. Багато клієнтів, які повернулися з-за кордону, зауважували, що там попитом користується саме таке житло, де є велика кухня, чого б і їм хотілося. Тож ми дослухалися до них. І тепер чимало людей чекають початку будівництва вже наступних будинків з новим плануванням», – пояснює менеджерка.

До слова, у забудовника практично нереально придбати готову квартиру. Буквально всі квартири продаються ще до здачі будинку, клієнти не бояться довіритися забудовнику і готові чекати навіть більше року, аби отримати якісне житло.
Найперше, що цікавить потенційних покупців, зазначає Світлана Статних, це, звичайно, ціна.

«Зрозуміло, на ринку є різні ціни, але, обґрунтувавши, обдумавши, що саме входить в ціну нашого квадратного метра, наповнення квартир, якість матеріалів, люди роблять висновки, що ремонт у наших квартирах буде дешевший. У нас стоять всі розетки, вимикачі, розведена електрика, якісні радіатори, надійний дорогий котел, датчики, програматор до котла, термоголовки до батарей, якісні вхідні двері, які не потребують заміни. У нас на все є сертифікати якості, на все є гарантія, навіть на фарбу, якою пофарбований фасад. Тому можна одразу ж приступати до оздоблювальних робіт після отримання документів. Стяжка, штукатурка рівні, бо до нас приходять зі своїм обладнанням, щоб переміряти. Ті, хто пов’язаний з будівництвом, ремонтами, також відзначають, що сил, матеріалів потрібно вкласти набагато менше, коли роблять ремонти в наших комплексах.

В основному наше житло люди купують для себе, швидко заселяють після здачі і живуть на постійній основі. Це теж багато важить для клієнтів, вони це цінують. Бо якщо купують квартиру, щоб потім її здавати квартиронаймачам, то зазвичай обирають дешевше житло, роблять мінімальний ремонт. Їм не важливо, яка стяжка, чи все якісно, не цікавить, яка ізоляція стін. А ось коли купуєш для себе, то хочеться, щоб був спокій, тиша, щоб були надійні вікна, труби, котел», – пояснюють у відділі продажу.Чимало клієнти запитують і про терміни здачі будинку. Люди читають відгуки про забудовника, цікавляться комплексами, які вже здані.

«Є клієнти, які гуляють нашими комплексами і розпитують мешканців. Покажемо квартиру, а вони ще залишаються деякий час на території і спілкуються з людьми, які там проживають. Що важливо, ми до кінця з клієнтом, до повного введення в експлуатацію. Якщо виникають якісь питання після здачі будинку, ми завжди відкриті, завжди спілкуємося. До нас можуть через три роки після здачі будинку дзвонити і питати, де дріт від дзвінка», – додає Світлана.

Багатьом в прийнятті рішення щодо вибору житла важливо, чи є парк, де можна погуляти з дітьми, вигуляти тварин, зайнятися спортом. Місце розташування, інфраструктура, розташовані поруч школи, садочки, заклади торгівлі та побуту теж мають значення.

До слова, на території комплексу запланований також SMART-центр, яким вже цікавляться інвестори. Тут можна розташувати і аптеку, і спортивний зал, і центри раннього розвитку для дітей. Та й мешканцям комплексу буде зручно, коли на території можна попити смачної кави, сходити в салон краси чи завести дитину на гурток.

Лише в першій групі будинків передбачені три комерційні приміщення, у наступній лінії таких немає, тож мешканцям можна не хвилюватися, що під їхніми вікнами виросте якась забігайлівка. Власне саме для цього і передбачений SMART-центр.
«Віддаленість від дороги теж має значення. Наш будинок – за 100 метрів від неї. Люди не хочуть жити близько біля дороги або в щільно заселеному кварталі. При нормах 20 метрів, у нас між будинками 50. Дуже звертають увагу клієнти на благоустрій. Ми вже встановили вуличні тренажери, скоро буде змонтований дитячий майданчик. І все це не від найдешевших постачальників, а вибирали якісну продукцію, яка слугуватиме не один рік.

Багато уваги звертаємо на озеленення, створення ландшафтного дизайну, щоб все було естетично. Так само важлива нашим клієнтам безпека. Двір буде огороджений, встановлений відеонагляд. Дитячий майданчик огороджений. До слова, коли приймали рішення про благоустрій двору, ми віддали перевагу більшому дитячому майданчику, щоб сім’ям з дітками було де погуляти. Між першою і другою лінією буде майданчик для дітей до 7 років, а між другою і третьою – міні-футбольне поле, баскетбольне поле, де себе знайдуть старші», – зазначає менеджерка.

Сьогодні багатьом клієнтам, зауважує Світлана, важлива якість матеріалів. Адже до компанії не раз зверталися люди, які мають проблеми зі здоров’ям, схильні до алергії, і цікавилися, з чого будується будинок і що всередині. Багатьом важливо те, що в ЛДБК не застосовують ніяких гіпсових сумішей, а стяжка та штукатурка цеметно-вапняні, важливо, що будують будинок з екологічної червоної повнотілої керамічної цегли.

Розташований поруч парк – теж часто впливає на рішення. Будинок не розташований над дорогою, проте зупинки громадського транспорту в пішій доступності.

«У нас 4 квартири на площадці. Ми на цьому не економимо, як роблять деякі забудовники, розташовуючи більше квартир. Для нас важливий комфорт наших мешканців, і за це нас обирають. Є навіть під’їзди, в яких лише 3 квартири. Ліфти безшумні, ліфтові шахти не торкаються до квартир. У квартирах заведені кабельне телебачення та інтернет. Висота стель – 2,7 метра, що вигідно відрізняє їх на ринку. Важливо також і питання енергозбереження. Не знаю, чи є якийсь забудовник, який утеплює 15 см пінопластом, при державних нормах 12 см. Одні наші клієнти після зимового періоду дзвонили і були просто шоковані квитанціями за опалення: за квартиру площею 70 квадратних метрів вони заплатили менше 500 гривень за місяць. А це сім’я, у якої маленька дитина», – розповідає вона.

Найбільшою популярністю користуються 1-2 кімнатні квартири, зауважує Світлана. Але і на 3-кімнатні є охочі, тим більше, пропонують квартири на різний смак: є і до 80 квадратних метрів, і до 95. Є варіанти з великими кімнатами і меншою кухнею, є помешкання з великою кухнею і однією більшою та однією меншою кімнатами. Самі кімнати квадратні, їх легко зонувати, підбирати меблі. Коридор облаштований так, щоб можна було комфортно організувати простір, встановити шафу-купе і розвантажити кімнати. Великим попитом користуються квартири, які виходять вікнами на дві сторони будинку. Балкони засклені і їх площа дозволяє облаштувати там або робочу зону, або кавовий столик, або вмонтувати шафу-купе.

«Є клієнти, які хочуть придбати квартири на двох верхніх поверхах і зробити дворівневу квартиру з виглядом на парк. Сьогодні розробляється такий проєкт. Тому, якщо є ще такі охочі, ми можемо дослухатися, обговорити. Але є нюанси: будинок має бути ще на стадії будівництва, ці поверхи мають бути ще не збудовані, щоб внести зміни до проєкту. Якщо дозволять ДБН і якщо такі зміни до проєкту дозволять здати будинок, ми дослухаємося до побажань. Також за бажанням можна облаштувати теплу підлогу», – зазначає працівниця відділу продажу.
У компанії сприяють, аби якомога швидше після здачі будинку, мешканці створили ОСББ. До прикладу, другий будинок зданий навесні, а в червні вже буде створене об’єднання співвласників. А всі будинки здаються у заявлені терміни.

«Цього місяця почнеться кладка третьої групи будинків Конякіна 3Д. Є клієнти, які вже бачили попереднє планування і яких цікавить довший термін розтермінування від забудовника. Тож як тільки стартує продаж квартир в третій групі будинків, будемо обдзвонювати їх. А взагалі до готовності всі квартири розкуповують. Наприклад, сьогодні однокімнатні квартири залишилися тільки на 2021 рік здачі, а на 2020 рік є лишень кілька варіантів. Тому тим, хто хоче купити житло від ЛДБК, варто поспішити», – наголошує Світлана Статних.

За більш детальною інформацією щодо квартир від ЛДБК звертайтесь у відділ продажу:

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Фейсбук: www.facebook.com/ldbk.com.ua

Інстаграм: www.instagram.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus