USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд дозволив знести незаконні тимчасові споруди на вулиці Глушець

10 Червня 2020 18:33
Попри те, що суд першої інстанції визнав рішення виконавчого комітету Луцької міської ради про знесення тимчасових споруд на парковці на вулиці Глушець незаконним, апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції. Відтак рішення про демонтаж МАФів абсолютно законне.

Про це йдеться в ухвалі Восьмого апеляційного адміністративного суду.

У грудні 2019 року ПФ «Скорпіон-Сервіс» звернулася в суд з позовом до виконавчого комітету Луцької міської ради, в якому просила визнати протиправним та скасувати рішення про демонтаж тимчасових споруд на вулиці Глушець.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідачем було порушено порядок погодження та оприлюднення електронних проєктів рішень, що не дало змогу «Скорпіон-Сервіс» надати свої заперечення проти рішення до засідання виконкому та під час прийняття згаданого рішення.

У поясненні до позовної заяви представник позивача вказував, що конструкції, які підлягають демонтажу оскарженим рішенням, не призначені для тимчасового перебування людей, а тому не є об’єктами, встановлення яких забороняється правилами благоустрою Луцька. Зазначається, що ці конструкції є обов’язковими елементами денної стоянки автомобілів. Також наголошувалося на тому, що металеві конструкції знаходяться на ділянці на підставі договору оренди землі.

10 лютого 2020 року Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов приватної фірми. Проте виконком міської ради оскаржив його в апеляційному порядку, наголошуючи на неповному з’ясуванні судом обставин, які суд першої інстанції вважає встановленими. Відтак просив апеляційний суд скасувати рішення суду першої інстанції.

Під час розгляду справи фірма «Скорпіон-Сервіс» не надала суду правовстановлюючих документів, які підтверджують правомірність встановлення зазначених металевих конструкцій.

Суд дійшов висновку, що спірні тимчасові споруди на вулиці Глушець встановлені без законних на те підстав та вважаються самочинно розміщеними, а відповідачем правомірно прийнято рішення про їхній демонтаж. Окрім того, матеріалами справи підтверджено, що оскаржене рішення було оприлюднене на сайті міської ради.

Відтак Восьмий апеляційний адміністративний суд задовільнив апеляційну скаргу виконавчого комітету міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus