USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Священник у Луцьку хоче звести церкву впритул до багатоповерхівок. Мешканці обурені

21 Січня 2020 12:46
Мешканці багатоповерхівок на вулиці Конякіна у Луцьку – проти будівництва церкви на приватній земельній ділянці, котра прилягає до фундаментів їхніх будинків.

Про це йшлося 21 січня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

До комісії звернулися мешканці житлових будинків на вулиці Конякіна, №15, 17.

Як розповіли власники сусідньої земельної ділянки, межі якої проходять по фундаментах житлових багатоповерхівок, священник Іван Піпаш планує будівництво церкви і вже навіть встановив паркан.

За словами мешканців багатоповерхівок, він планує збудувати церкву безпосередньо впритул до наявних будинків, а також облаштувати їдальню для безхатьків у підвальному приміщенні.

Як вказали лучани, кілька років тому після робіт, які проводили працівники «Волиньгаз», їм стало відомо, що всі комунікації залягають на глибині лише 4 метрів.

Керівник відділу земельних ресурсів Сергій Шабала розповів, що, дійсно, згадану ділянку неодноразово продавали, однак, згідно з проєктом, там було передбачено будівництво торгово-офісного приміщення.

Він звернув увагу, що, своєю чергою, змінити цільове призначення земельної ділянки можна лише за проєктом і пізнішим рішенням міської ради.

Окрім того, Сергій Шабала акцентував, що такі спірні випадки щодо права власності непоодинокі.

Водночас пояснив, що у випадку нового будівництва безпосередньо впритул стіни потрібна згода ОСББ.

В інспекції держбудконтролю розповіли, що власник земельної ділянки запевняв, що збирається будувати там магазин і встановлює паркан суто по межах земельної ділянки.

Також в інспекції держбудконтролю наголосили, що жодних дозволів на будівництво церкви власник не має і навіть не звертався щодо їх отримання.

Урешті члени комісії ініціювали звернення до держгеокадастру для ознайомлення з відповідною технічною документацією по проблемній ділянці. Водночас департаменту муніципальної варти доручено протягом п’яти днів з’ясувати, чи законно власник земельної ділянки встановив паркан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ясь Показати IP 21 Січня 2020 12:55
Якби бар захотів- то проблем не було б!
Анонім Показати IP 21 Січня 2020 13:09
Секта бажає розширитися?
провокатору до Анонім Показати IP 21 Січня 2020 13:34
Тряси своєю дуткою в іншому місці.
Лучанин до провокатору Показати IP 21 Січня 2020 16:47
Тряси своїми мізками десь в іншому місці! розсмішив)))
Лучанин до Анонім Показати IP 21 Січня 2020 15:40
Це та що мокшанська?
Стас Показати IP 21 Січня 2020 13:27
Давай більше тих бім бомів а то помолитися немає де, вийшов з хати і в бім бом поклони бити. Треба починати їх палити
123 Показати IP 21 Січня 2020 16:02
будемо блище до бога..... А комунікації, волинь газ, то таке, дасть Бог, не рвоне.
піп Іван Показати IP 21 Січня 2020 20:18
Це мій бізнес.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus