USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Ці землі не дістануться ділкам»: депутати сперечалися щодо виділення земель для пасовищ під Луцьком

15 Вересня 2021 12:05
Лише з третьої спроби голосування члени земельної комісії підтримали проект рішення про відведення земельної ділянки для створення громадського пасовища у селі Боголюби Луцького району.

Про це стало відомо під час позачергового засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Як проінформувала заступниця керівника департаменту містобудування та земельних ресурсів Софія Гула, проект земелеустрою розробляли у Боголюбській сільській раді ще до приєднання села до Луцької територіальної громади.

«Ми виносимо на розгляд позачергової комісії цей проект рішення, бо маємо субвенцію з бюджету для того, щоб створювати та розвивати пасовища на території громади. Всі відповідні документи робили за кошти сільської ради до об’єднання з містом. Тобто держава має виділити кошти на це, але не може, бо в нас немає документів на пасовище. Реєструючи ці землі на міську раду ми можемо отримати кошти, щоб надалі розвивати ці пасовища», – заначила посадовиця.

Вона пояснила, що терміновість розгляду питання про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для пасовищ полягає у тому, що є кошти з бюджету для оформлення необхідних документів, тому потрібно винести проект рішення на розгляд позачергової сесії, аби отримати субвенцію до кінця року.

«Наші землевпорядники виїздили на місце. Там дійсно випасають худобу, і це громадське пасовище необхідне виключно для людей», – зазначила Софія Гула.

Натомість, депутат Андрій Білан запропонував колегам не підтримувати проекту рішення, а організувати засідання виїзної комісії, аби обранці громади могли побачити землі, відведені для пасовищ на власні очі і переконатися в їх цільовому використанні.

На це голова профільної комісії Олександр Козлюк відповів, що якщо депутати відмовлятимуться приймати ті чи інші документи, з часом втратиться актуальність тих чи інших висновків, і потрібно буде перероблювати документацію по-новому, але вже за кошти міської ради.

Утім, ні під час першого голосування, ні під час повторного окремі члени комісії не підтримали проект рішення.

«Якщо ми голосуємо за цей проект рішення, ми гарантуємо мешканцям нашої громади, що цю землю ніхто не забере, вона не дістанеться ділкам. У проекті чітко зазначене цільове призначення – під пасовища. Ми не хочемо дати громадськості ділянки принципово, так?» – звернувся Олександр Козлюк до депутата Андрія Білана, який категорично не хотів, аби цього разу питання виносили на розгляд позачергової сесії.

Однак, за третьою спробою більшість членів комісії таки проголосували «за», тож проект рішення розглянуть під час засідання позачергової сесії, яке відбудеться 16 вересня 2021 року.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фу!!! Показати IP 15 Вересня 2021 14:18
Бачно, Андрійко Білан хотів вибрати собі пасовище? Йди-но попрацюй на цій землі, а не вештайся роками з прапором...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus