USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку афганці отримають дві квартири в новобудові від міськради

7 Березня 2018 10:35
Квартири дають учасникам бойових дій від забудовника, який безплатно їх передав на комунальний баланс Луцької міської ради.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Начальник відділу реєстру житлового фонду департаменту ЖКГ Геннадій Козюта розповів, що квартири дають двом першим лучанам, які стоять у черзі на житло.

«Квартири пропоную дати Ковбу та Борисенку. Вони є учасниками бойових дій в Афганістані, інвалідами війни й стоять першими у списку на житло», - розповів посадовець.

Пропозицію підтримали одностайно.

Зауважимо, що йдеться про двокімнатну квартиру № площею 78,4 кв. м. та однокімнатну квартиру №7 площею 45,8 кв. м. у селі Липини.

Зі слів радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, це стало можливим завдяки новій політиці роботи з забудовниками - при виділенні землі під багатоквартирну житлову забудову забудовник передає певний відсоток квартир на квартирну чергу міста.

«Сьогодні на засіданні виконавчого комітету проголосовано проект рішення про надання двом ветеранам війни в Афганістані двох квартир в новобудові - однієї однокімнатної і однієї двокімнатної. Один з них проживав з сім'єю в складі 4 чоловік в квартирі площею орієнтовно 20 м.кв., інший - з сім'єю в скаді 6 чоловік в квартирі орієнтовно 40 м. кв.

Це стало можливим завдяки новій політиці нашої команди по роботі з забудовниками. При виділенні землі під багатоквартирну житлову забудову забудовник передає певний відсоток квартир на квартирну чергу міста.

Якби така політика провадилась попередньою владою, з 2010 по 2016 рік, коли був будівельний бум, місто отримало б близько 1000 однокімнатних квартир для тих людей, які дійсно гостро їх потребують. Але на жаль, ці квартири осіли в кишенях чиновників. Сьогодні ж виділено перші дві квартири. До кінця року на квартирну чергу планується довиділити щонайменше ще 12 квартир», - написав у Фейсбуці Ігор Поліщук.

Нагадаємо, торік у Луцьку учасники АТО та сім’ї загиблих воїнів отримали 34 квартири.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
він Показати IP 7 Березня 2018 11:39
Щось я не зрозумів , яке відношення луцький віиконком має до житла в Липинах.. Або помилка, або житло повинен виділяти Гусак по липинській черзі.
Юля до він Показати IP 7 Березня 2018 12:00
Житло територіально знаходиться в Луцьку біля Епіцентра, а юридично - в Ліпінах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus