USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку впорядкують розміщення кіосків і наведуть лад із зеленими зонами

22 Лютого 2021 12:56
Протягом двох років у населених пунктах Луцької міської територіальної громади планують здійснити низку заходів, спрямованих на покращення зелених зон, упорядкування розміщення вивісок, реклами та малих архітектурних форм, створення уніфікованої системи електронного документообігу для кадастрового обліку.

Про це йшлося 22 лютого під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Члени комісії розглянули проєкт рішення Про програму реалізації містобудівної політики та розвитку інформаційної системи містобудівного кадастру Луцької міської територіальної громади на 2021-2022 роки.

Як розповів керівник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Веніамін Туз, ця програма спрямована на розроблення містобудівної документації, впорядкування паркових територій та зелених зон загального користування на території громади. Її бюджет становить 15,68 мільйона гривень.

Програма має забезпечити проведення єдиної політики у сфері містобудування та архітектури, розроблення містобудівної документації, проведення архітектурних та містобудівних конкурсів, розроблення концепції розвитку паркових територій, впорядкування розміщення вивісок та реклами, удосконалення містобудівної діяльності тощо.

У межах програми передбачені наступні заходи:

- розроблення комплексного плану просторового розвитку території Луцької міської територіальної громади;

- створення топографічних планів та ортофотоплану на територію приєднаних населених пунктів, оновлення топографічних планів та ортофотоплану на територію міста Луцька;

- розроблення плану зонування території міста Луцька;

- розроблення генеральних планів приєднаних населених пунктів;

- розроблення плану «червоних» ліній;

- організація та проведення архітектурних та містобудівних конкурсів;

- розроблення проєктної документації, зокрема за результатами архітектурних та містобудівних конкурсів;

- впорядкування паркових територій та зелених зон;

- проведення топографо-геодезичного знімання;

- розроблення комплексних схем розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності;

- розроблення схеми розміщення засобів зовнішньої реклами;

- розроблення та прийняття документів, що визначають правову та нормативну основу створення та ведення містобудівного кадастру;

- розроблення уніфікованої системи електронного документообігу для кадастрового обліку та обміну кадастровими даними, інформаційного забезпечення (структури бази даних) геоінформаційної системи та геопорталу містобудівного кадастру;

- придбання та встановлення технічних засобів системи містобудівного кадастру (забезпечення функціонування технічного комплексу ГІС);

- придбання та встановлення підсистем для ведення містобудівного кадастру (конкурентних ліцензій);

- формування інформаційних ресурсів містобудівного кадастру та ведення інформаційної системи і геопорталу містобудівного кадастру;

- встановлення комунікаційних каналів обміну інформацією з розподіленими базами даних;

- організація системи захисту інформації та доступу до інформаційних ресурсів містобудівного кадастру;

- технічна підтримка програмного комплексу, робочих місць системи та геопорталу містобудівного кадастру (забезпечення безперебійного функціонування ліцензійного програмного забезпечення ГІС системи).

Особливу увагу в рамках програми, за дорученням мера Ігоря Поліщука, буде присвячено впорядкуванню малих архітектурних форм у місті, для яких планують розробити низку вимог, зокрема щодо зовнішнього вигляду.

Нагадаємо, як повідомляли в міськраді раніше, тимчасові споруди в місті – кіоски, торгові павільйони, зупинки громадського транспорту тощо – приведуть до однотипного вигляду, аби покращити привабливість Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 22 Лютого 2021 13:21
Все буде не так як звикли. А буде порядок.
Лучани за порядок ! Показати IP 22 Лютого 2021 13:27
Проведіть інвентаризацію кіосків на тротуарах ! Скільки з них і хто із власників незаконно вже виробив право власності на кіоск і на земельну ділянку ? Хто сприяв таким корупційним діям ? Хто підписував дозволи на їх встановлення на інженерних мережах і комунікаціях ? Чому загрузка-вигрузка товарів здійсюється із заїздних карманів для тролейбусів, автобусів і тротуарів для пішоходів ? Згідно нормативів на зупинках громадського транспорту повинні бути тільки кіоски по продажі квитків або талонів ! Продемонструйте силу закону, влади і народ вас підтримає !
Лучанин Показати IP 22 Лютого 2021 13:51
Дійсно, поробили гастрономи на тротуарах - без можливості розвантажити товар, вивезти тару, нема змоги через них влаштувати велодоріжку. Вони в ідеалі хочуть, шоби всі пасажири на автобусній зупинці стали в першу чергу покупцями ! Він, пєрєц, привіз товар, став на тротуарі і носить в свою шпаківню по одному ящику, а люди мусять його обходити і тролейбуси чекати . А де та пані крамарка з віконечка руки миє і в туалет ходить ? То не сприяння підприємництву то сприяння беззаконню, корупції і антисанітарії ! Поїдьте в Брест чи в Люблін, не кажучи десь глибше в Європу, і подивіться як у них ! А то розродились якимось викидишем і тепер не знають, як з тої ситуації вихід знайти !
Вова до Лучанин Показати IP 22 Лютого 2021 14:04
+100500
Тротуари Показати IP 22 Лютого 2021 15:25
Тротуари стали вужчими на половину через сходи і пандуси до крамниць...... Хтось податок за це місту платить???
Веселі, брате, часи Показати IP 22 Лютого 2021 16:21
А зараз зійде сніг і влада мала би взятися до реконструкції проспекту Волі ! І тут виявиться, шо приїхали греки і привезли цитрини ! Розширення проспекту призведе до необхідності посунути або знести ті нужники ! А знайдуться такі, які будуть переконливо доводити, шо газопровід високого тиску під кіоском - не такого вже він і високого тиску і у весь голос затрубить: " Нє трожь ! ". Одним словом, почнеться друга серія базару. Повипливають кришувальники, справжні власники, "Принци ... , чудо- пекарі, депутатики-кондитері, "... я воював ! " і т. п. І виявиться, шо їх всіх об'єднує те, шо вони всі за, але не тут, не тепер, не зараз і не в їхньому селі ... .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus