USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькій міськраді сперечалися щодо доцільності польської символіки у класах

31 Січня 2020 15:03
У Луцькій міськраді сперечалися про доцільність розміщення прапора Республіки Польща у класі, де лучан навчають польської мови.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 31 січня.

Так, про оренду нежитлового приміщення, що знаходиться у Луцьку на вулиці Федорова, 7 повідомив заступник начальника відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради Тарас Тарасюк.

Натомість, член виконкому Михайло Щур зауважив, що оскільки до уваги виконавчого комітету пропонується розгляд проекту рішення щодо оренди приміщення під навчальний клас, то у нього виникає питання, чи доцільно розміщувати символіку іншої держави (прапор Польщі, - ВН) у навчальному закладі, і як давно він там знаходиться.

На це виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт відповів, що Луцька міська рада вивчить це питання, але у цьому випадку у кімнаті на Федорова, 7 проводить свої заходи товариство польської культури імені Тадеуша Костюшка, тому, власне, він не бачить проблеми в розміщенні у приміщенні польської символіки.

«Якщо ми знайдемо таке в документах, чи у законі, що в приміщеннях для навчання не може бути символіка інших держав – ми це обов’язково знімемо. Держава не може бути відокремленою, вона повинна мати союзників. Ми не ворогуємо з Італією, Потругалією, тому чому б нам не дружити. Набагато складніше товаришувати з сусідами, і я не знаю, що має трапитися, щоб ми, до прикладу, примирилися з Росією я.

Натомість, з Польщею ми намагаємось зберегти нормальні дружні стосунки попри складнощі. Біблія каже «полюбити ближнього», але це - найважче. Це нормальний клас, де діти знайомляться з польською культурою, і, паралельно, з українською, тому я не бачу у цьому чогось такого. Такий сусід як Росія, це величезна проблема. Я не знаю, як ми будемо вибудовувати стосунки з Росією. А з Польщею потрібно намагатися дружити», - наголосив посадовець.

Зваживши всі «за» і «проти», члени виконкому підтримали проєкт рішення і надали приміщення в оренду польському товариству.

Фото - ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus