USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У населених пунктах Луцької громади хочуть встановити подвійну плату за оренду земель

15 Вересня 2021 14:06
У населених пунктах Луцької міської територіальної громади хочуть встановити ставку єдиного податку, що передбачає плату за оренду земель в подвійному розмірі.

Про це стало відомо під час позачергового засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Члени профільної комісії звернулися до юридичного департаменту із проханням розглянути питання щодо встановлення ставок орендної плати за землю на території населених пунктів Луцької міської територіальної громади.

«Відповідно до рішення міської ради від 26 червня 2009 року «Про впорядкування орендної плати за землю» жодних змін щодо встановлення ставок орендної плати за землю на території населених пунктів, що приєдналися до Луцької міської територіальної громади, вносити і застосовувати не можна. Ставки оренди по населених пунктах немає. Відповідно, потрібно внести зміни до проекту рішення, бо на момент його прийняття не всі населені пункти приєднали до територіальної громади», – зазначив голова земельної комісії Олександр Козлюк.

Як проінформувала заступниця керівника департаменту містобудування та земельних ресурсів Софія Гула, станом на сьогодні у питаннях приєднаних до територіальної громади населених пунктів, міська рада не може користуватися проектами рішення, прийнятими щодо Луцька.

«Але на початку літа затвердили ставку єдиного податку, що передбачає плату за оренду в подвійному розмірі. Є затверджена єдина ставка податку по населених пунктах. Якщо розробляти нові ставки, то лише у 2023 році ми почнемо ними користуватися, тому для того, щоб не втрачати договори оренди, пропонуємо ставку оренди ставити у подвійному розмірі від податку», – пояснила посадовиця.

У результаті члени профільної комісії доручили юридичному департаменту міської ради привести у відповідність нормативно-правову документацію.

Мар’яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
В . Показати IP 15 Вересня 2021 21:58
Ни чего личного просто деньги очень нужны

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus