USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Старому місті під час ремонту труби зруйнували історичне мощення

2 Березня 2017 23:19
У Державному історико-культурному заповіднику під час самочинних робіт виявили історичне мощення. Краєзнавці зазначають, що об’єкт історичного заповідника частково зруйновано, інформує Волиньтаймс.

Два дні на перехресті вулиць Данила Галицького і Братковського, що на території Державного історико-культурного заповідника, ведуться земляні роботи. На цьому місці колись був Братський Міст - найстаріший в Луцьку через річку Глушець, який з’єднував острів Старого міста із сушею. У різні часи він мав різні назви - Глушецькій, Базиліанський, Братський, Казимира Великого. Наразі відновлено лише його символічний фрагмент.

Роботи на цьому місці здійснює КП « Луцькводоканал». Незважаючи на вимоги законодавства про отримання дозволів і погоджень органів охорони культурної спадщини та відповідного нагляду археологів при проведенні таких робіт в охоронній території, єдиний документ, що мали робочі, – аварійний ордер.
Під час копання і виявили залишки історичного мощення. Можливо там були й елементи самого мосту – тепер уже важко встановити. Адже, за свідченнями очевидців, великі дерев’яні підпори завантажили на транспорт і вивезли в невідомому напрямку разом з відвалами землі.
Як зауважує видання, згідно з вимогами ст.36 ЗУ «Про охорону культурної спадщини»: «якщо під час проведення будь-яких земляних робіт виявлено знахідку археологічного або історичного характеру, виконавець робіт зобов’язаний зупинити їх подальше ведення і протягом однієї доби повідомити про це відповідний орган охорони культурної спадщини та орган місцевого самоврядування, на території якого проводяться земляні роботи». Земляні роботи, за цим же законом, можуть бути відновлені «лише згідно з письмовим дозволом відповідного органу охорони культурної спадщини після завершення археологічних досліджень відповідної території.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 3 Березня 2017 00:25
гоблінам все одно де і що копати
Сергій Показати IP 3 Березня 2017 07:47
Цей чувак - не сповна розуму. У нас під офісом прорив труби, хлеще вода, дорога провалилилась, водопостачання відключене і потрібно зупинитись на пару місяців?
волиняка Показати IP 3 Березня 2017 08:32
А для чого будувати офіс над каналізаційною чи іншою трубою. Якщо відразу при будівництві було порушено відповідні норми, то чого зараз нити...що вода хлеще ..
uscnm Показати IP 3 Березня 2017 09:11
ди==біли!! Нижній рівень котловану це металеві водогінні труби які прокладались вже за радянської доби, там ідуть і інші комунікаційні мережі. Яке історичне мощення? Сучасна грунтово пісочна засипка цих мереж.
Левчук Показати IP 3 Березня 2017 09:36
А давайте взагалі не будемо нічого ремонтувати, хай хлеще вода в підвали, бо може найдемо там яйцеклітку самої древньої жінки
птах Показати IP 4 Березня 2017 00:05
може хто забув, но там рік чи півтора,теж воду прорвало і теж копали котлован.і яке там історичемощення бруківка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus