USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні затвердили обмеження на будівництво багатоповерхівок

5 Травня 2018 13:36
В Україні затвердили обмеження на будівництво у невеликих населених пунктах і містах. Встановлені граничні межі щільності нової забудови та поверховість будинків у залежності від населеного пункту, інформує ТСН.

Так, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує ввести ранжування висоти житлової забудови населених пунктів в залежності від їхньої класифікації та чисельності населення. Про це повідомив заступник очільника Мінрегіонбуду Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

У невеликих селах з населенням до 1 тис. осіб тепер буде дозволена тільки садибна забудова.



У селах, де проживає понад 1 тис. жителів, крім садибної забудови, можна проектувати багатоквартирні будинки до 4-х поверхів (до 12 м).

У селищах міського типу допускається розміщення садибної забудови і максимум 5-поверхових багатоквартирних будинків (до 15 м), в містах з населенням до 50 тис. - садибної забудови і будинків не вище 9 поверхів (до 27 м).

"Максимально допустима висотність житлової забудови у містах з населенням понад 100 тис. встановлюється документацією з просторового планування. При цьому параметри висоти визначаються без врахування шатрової покрівлі, якщо вона проектується, а у разі будівництва на складному рельєфі - із врахуванням цокольного поверху", - зазначив Парцхаладзе.



Крім того, будуть встановлені граничні межі щільності нової забудови.

На його думку, такі зміни сприятимуть гармонізації існуючого простору міст і сіл і зроблять їх більш комфортними для жителів. Також це дозволить планувати подальший розвиток населених пунктів, з огляду на можливості їх інфраструктури, що теж важливо.

Оновлені державні будівельні норми "Планування і забудова територій" вже затверджені і будуть опубліковані найближчим часом, уточнив заступник міністра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
156 Показати IP 5 Травня 2018 13:53
і які тут зміни !!!!!!
Пісиміст до 156 Показати IP 5 Травня 2018 14:56
Треба брати ще якийсь дозвіл-папірець...платити за нього...
Він до 156 Показати IP 5 Травня 2018 16:11
А зміни в тому, що тепер у прилуцьку серед приватного секторк 9 поверхів не вліпиш, а у Києві на 8 сотках не всунеш 25 поврхів.Це та
ДБН до Він Показати IP 6 Травня 2018 11:38
Привіт яровиці!
Вадим Показати IP 5 Травня 2018 23:39
Прилуцьке приєднають до луцька і будуть ліпити 9 пов .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus