USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волиняни заблокували рух неподалік міжнародного пункту пропуску

6 Лютого 2020 12:34
Близько сотні учасників акції протесту, серед яких волиняни з усіх куточків області – фермери, учасники АТО, громадські активісти, а також представники Національного Корпусу, заблокували трасу неподалік від міжнародного автомобільного пункту пропуску «Устилуг-Зосін».

Вимога протестувальників – змінити скандальний законопроєкт про продаж землі. Зокрема, фермери проти продажу землі по 200 тисяч гектарів в одні руки і вимагають зменшити цю кількість до 200 гектарів.

Акцію протесту розпочали близько 10:00.

У межах акції учасники ходять пішохідним переходом туди й назад, тим самим перекриваючи рух транспорту з інтервалом у 20 хвилин. Натомість, мітингувальники пропускають автомобілі із дітьми, авто на військових номерах та рейсові автобуси. Окрім цього, на місце, де відбувається акція протесту, стягнули декілька десятків одиниць сільськогосподарської техніки.

Продовжують збиратись протестувальники. На місці працює велика кількість правоохоронців.

«Ми вимагаємо зняти з розгляду Закон про продаж сільськогосподарських земель, який Верховна рада розглядає сьогодні, 6 лютого. Діємо виключно у межах закону – бо маємо на це право. Поки що наша акція протесту носить попереджувальний характер. Окрім фермерів з усіх районів Волині, представників патріотичних організацій, та просто небайдужих волинян, на місці – велика кількість тракторів, сільськогосподарської техніки. Закон повинен захищати права перш за все українського селянина, а не бути спрямований на одноразове механічне наповнення бюджету», - зазначила присутня на акції голова Рожищенського осередку «Національного корпусу» Ірина Ющук.

Нагадаємо, сьогодні, 6 лютого, Верховна Рада України розглядатиме в другому читанні законопроект про ринок землі. Під радою зібрались мітингарі, які вимагають не приймати недолугий законопроект. Зокрема, йдеться про проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (№ 2178-10).

Крім того, сьогодні парламент планує визначитися щодо роботи над законопроектами, які стосуються змін до Конституції. З вимогою не приймати недолугий законопроект про відкриття ринку землі під Верховну Раду вже прийшли мітингарі. Запеклі сутички точаться і у залі засідань. Частина нардепів заблокувала трибуну Верховної Ради, аби не допустити його прийняття.

Також нагадуємо, що 14 січня 2020 року волиняни уже блокували трасу на 503-му кілометрі у селі Старовойтово Любомльського району. Тоді вимогою протестувальників було відкликання законопроєкт про продаж землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Fox Показати IP 6 Лютого 2020 12:49
Слабаки
Украіна Показати IP 6 Лютого 2020 12:56
Дві з половиною людини -це всі волиняни?
олег Показати IP 6 Лютого 2020 13:14
скільки платять
Запитання Показати IP 6 Лютого 2020 13:18
"учасники АТО, громадські активісти, а також представники Національного Корпусу, " А ті "хлібороби" хоча б знають, звідки хліб береться?
Їван до Запитання Показати IP 6 Лютого 2020 14:27
Вони напевно не знають, звідки діти беруться )))
Столипін Показати IP 6 Лютого 2020 15:07
Валєра, кінчай &єрньою страдати ! Люди то тут причому ? В тебе, шо для них роботи нема ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus