USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Занедбану ділянку на Електроапаратній хочуть віддати під СТО

15 Травня 2019 15:02
Луцькі обранці громади переглянули негативне рішення, прийняте під час останньої сесії, щодо надання договору оренди на земельну ділянку приватному підприємству «Транс-Атлас», що займається ремонтом автомобілів.

Про це стало відомо сьогодні, 15 травня, під час виїзної постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Нагадаємо, під час минулої сесії луцькі депутати не погодили проект рішення щодо надання договору оренди ПП «Атлас-Трейд» на земельну ділянку, що знаходиться на вулиці Кільцевій, 1 (кінець Електроапаратної).
Однак, члени земельної комісії Луцької міськради вирішили оцінити реальний стан речей на вищезгаданій території, і ще раз переглянути спірне рішення.
Як пояснив начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала, за станом на сьогодні, земельна ділянка, площею 0,6241 гектари, що знаходиться на вулиці Кільцевій, заросла зіллям та чагарником, й знаходиться у занедбаному стані.
«На мою думку, суб’єкту господарювання необхідно все ж надати дозвіл на оформлення оренди цього земельного наділу, оскільки власники майна підготували й мають усі необхідні, згідно із чинним законодавством, документи. Ми п’ять разів протягом трьох каденцій виставляли цю ділянку на аукціон, і ніхто не виявив бажання нею опікуватися. Тому ми двічі переробляли всі документи і оцінку. Тому, вважаю, що підприємству, як платнику оренди, потрібно дозволити й надалі орендувати цю площу та користуватися нею», - наголосив Сергій Шабала, й запропонував обранцям громади рекомендувати суб’єкту господарювання подати до ЦНАПу повторно документи, необхідні для отримання договору-оренди земельного наділу.
Таку ініціативу підтримав й голова земельної комісії Олександр Козлюк:

«Під час сесійного засідання депутати прийняли рішення додатково вивчити це питання, оскільки окремі обранці громади зацікавились, що це за земельна ділянка, де саме вона знаходиться і в якому стані. Саме тому не всі проголосували «за», тож питання рекомендували зняти з порядку денного на довивчення. Сьогодні ж ми виїхали на місце, побачили все на власні очі. На мою думку, суб’єкту господарювання варто надати цю землю в оренду, аби люди могли навести на ній порядок і виконувати свою роботу», - зазначив очільник земельної комісії.Тож, зваживши всі «за» і «проти», луцькі депутати рекомендували підприємству повторно подати документи на розгляд до ЦНАПу. Опісля питання знову розглядатимуть під час засідання профільної комісії, а вже потім – під час сесії міськради.

Нагадаємо, згідно із рішення міської ради від 25 червня 2015-го року, українсько-польське спільне підприємство у формі товариства з обмеженою відповідальністю «МДФ» подало клопотання до щодо надання згоди на поділ орендованої земельної ділянки на вулиці Кільцевій, на підставі договору оренди землі, укладеного між Луцькою міською радою та підприємством. Внаслідок цього, право власності на незавершений каркас частини виробничого корпусу (дільниця передпродажної підготовки автомобілів) на вулиці Кільцевій, 1 перейшло від УПСП ТЗОВ «МДФ» до ПП «Транс-Атлас».

Тоді Луцька міська рада надала згоду на поділ орендованої земельної ділянки на вулиці Кільцевій, 1, площею 1,3199 гектари, наданої в користування на умовах оренди для обслуговування виробничих приміщень.

Тож, земельний наділ розділили на дві ділянки- площею 0,6241 гектари та 0,6958 гектарів.

Тоді ТзОВ «МДФ» припинили право оренди земельної ділянки, площею 0,6958 гектарів у зв'язку із відчуженням нерухомого майна на користь ПП «Атлас-Транс».

Однак, під час минулого сесійного засідання, що відбулося у квітні 2019 року, обранці гррмади не підтримали рішення продовжити договір оренди підприємцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Микола Показати IP 15 Травня 2019 16:21
борові морщать
Їван Показати IP 15 Травня 2019 19:13
Шось дивні у нас депутати ! Ну ніяк з першого разу визначитись не можуть. Весь час їм чогось бракує: то треба шось доопрацювати, то вивчити, то подумати. Хлопці ! А може ви просто не спроможні оперативно, професійно, відкрито і по закону рішення приймати ? Якби ви так вдома з жінкою поступали, то вона давно би таких імпотентів з хати вигнала ! Або може то шось інше ? Ой чую, шо посіяне вами наступної весни не зійде !
ВВ до Їван Показати IP 16 Травня 2019 10:14
Думаю мало відкату дали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus