USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

R-500: у Луцьку молитвою просили Господнього благословення

13 Листопада 2017 12:45
Конгрес церков євангельських християн-баптистів за участю заступника голови Всеукраїнського союзу церков ЄХБ Сергія Мороза відбувся в обласному центрі Волині 12 листопада у «Домі Євангелія», що на вулиці Караїмській.

Лучани у святковій атмосфері подякували Богу за служіння, що здійснювали церкви області протягом цього насиченого року, та попросили Господнього благословення на майбутнє.

На початку заходу вірянам показали відеоролик про історію Реформацію та її внесок у розвиток суспільства.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Волинського об`єднання церков ЄХБ Ярослав Троць, який зауважив, що якби Христос не воскрес, то християнство не мало б такого впливу:

«Сьогодні ми говоримо про те, що Христос воістину воскрес. Ми всі дуже раді вітати вас на заключному конгресі євангельських християн-баптистів, який присвячений ювілейному року Реформації. Випадковостей немає, адже сьогодні нас зібрав не ювілей, не указ президента, сьогодні ми зібрані волею Божою.

Церква, як помісна організація, потребує реформації, оновлення. 2017 рік, присвячений відзначенню 500-річчя Реформації, підходить до завершення, але моя і ваша відповідальність не підійшла до закінчення, тому євангельські християни-баптисти впродовж усього року працювали. Виконуючи доручення Господа – відбулася праця, яку зафіксували не лише ЗМІ, а й небо. Я дякую пресвітерам, які активно включилися до цього служіння, також хотілося б подякувати регіональним керівникам».

Зауважимо, що окрасою заходу стали естрадно-симфонічний оркестр «Soli Deo» та хор «Sanctus».

Своєю чергою, голова Волинського оргкомітету R-500, пресвітер церкви «Фіміам» Павло Миронюк презентував діяльність протестантів Волині впродовж усього року, зокрема розповів про семінари з вчителями, лікарями, поліцією. Також Павло Миронюк зазначив, що цьогоріч покращилася якість спілкування між протестантами та ЗМІ, адже для «медійників» влаштовували семінари, а також організовували прес-тури.


Впродовж усього дійства вірячи постійно молилися та співали псалми. Родзинкою стало виконання оркестром та хором «Боже великий, єдиний».

Далі слово надали раднику Луцького міського голови Ігорю Поліщуку, який активно сприяв святкуванню 500-річчя Реформації у Волинській області.

«Надзвичайно приємно бути тут разом з вами у цьому прекрасному храмі. Сьогодні зранку мені пригадалося, як минулого року в цей період я познайомився із хлопцями з R-500, я дякую Богові за це знайомство. Також я дякую всім євангельським християнам-баптистам за той вклад, який був здійснений в рух Реформації у Луцьку», - зазначив посадовець.

Також Ігор Поліщук розповів, що коли він стояв біля керма міста, то часто були такі моменти, що він не знав, яке рішення прийняти, були моменти відчаю. «До мене приходили хлопці з R-500, аби обговорити моменти співпраці, і перед тим, як піти, вони завжди казали: давай помолимося. Після цієї молитви відходив відчай, відходила складність прийняття рішення, і я дякую їм за це. Мартін Лютер писав: «Благодійністю примножується благодать і людина стає кращою». Найголовніша реформація – це реформація того, що є в людських серцях, що є в людських душах та думках. Я абсолютно точно знаю, що завдяки заходам, присвяченим Реформації, який проводив оргкомітет у Луцьку та на Волині, дуже багато людей стало кращими. Хочу подякувати за всі ті добрі справи, за всі заходи, які були проведені, за соціальне служіння. Закінчується рік відзначення 500-річчя Реформації, але не закінчується сама Реформація і тому в усіх нас попереду багато справ та багато роботи. Дякую за те, що рух Реформації є у нашому місті».

До слова, впродовж усього року проводився збір коштів для дітей з обмеженими фізичними можливостями, що потребують оперативного медичного втручання. Загалом, вдалося допомогти 19 дітям, зібравши 642 тисячі 600 гривень.

Заступник голови Всеукраїнського союзу церков ЄХБ Сергій Мороз розповів, що кожного разу, коли він приїжджає на західну України, в його серці відбувається щось неймовірне. З його слів, він прожив 53 роки на Луганщині. Також Сергій Мороз подякував Ігорю Поліщуку за раціональне ставлення до служіння євангельських християн-баптистів.


Насамкінець пресвітери спільно з вірянами помолилися за церкву, народ та державу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus