USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Духовенство, американські політики та благодійність: яким буде перший молитовний сніданок Волині

26 Травня 2018 13:50
Вже наступного тижня, 1 червня, у Луцьку відбудеться перший молитовний сніданок, під час якого різноманітні категорії людей, від американських політиків і до атовців, у цей непростий час об’єднаються у спільній молитві. Під час заходу присутні будуть не лише молитися та прославляти Бога, а й збирати кошти на благодійність, звертатимуть увагу на сімейні цінності та турботу про дітей.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини радник Луцького міського голови та голова організаційного комітету Ігор Поліщук, молитовні сніданки – це багаторічна традиція, адже вони проводяться у США вже більше 60 років. Перший такий захід був організований президентом США Дуайтом Ейзенхауером у 1953 і з того часу молитовні сніданки проводять постійно.

«Якщо повернутися до витоків, то, згідно з 21 розділом Євангелія від Івана, Ісус запросив кількох своїх друзів приєднатися до нього за трапезою на березі Тиверіадського озера. Під час цього сніданку він показав великодушність Бога через багатий улов риби в нерибному місці, любов через спілкування з Петром, який перед тим зрікся його, а також виключну важливість загальних зустрічей, під час яких разом можна розділити їжу, спілкуватися та молитися», - розповідає Ігор Поліщук.

Він пригадав, що минулого року його запросили на Шостий Національний молитовний сніданок, а цього року він вперше відбудеться і у Луцьку.

«Молитовний сніданок – це місце прославлення Бога, місце єднання політиків, духовних лідерів, підприємців, меценатів, громадськості та військовослужбовців. Минулого року молитовний сніданок був приурочений до Дня захисту дітей, тому було багато діток-сиріт, дітей, батьків яких позбавили батьківських прав. Дійсно, цей захід став таким місцем, де за столами збиралися абсолютно різні люди, зокрема, і Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, і Юлія Тимошенко, і священнослужителі, і діти-сироти, і військовослужбовці, і депутати міської ради, тобто абсолютно різні категорії. Вони між собою спілкувалися, виголошували молитви. Тому цей захід став місцем духовного єднання», - зазначив посадовець.

Ідея організувати молитовний сніданок у Луцьку була ще минулого року, адже тоді відзначалося 500 років Реформації. Проте, каже Ігор Поліщук, трішки не вписувалися в часові рамки, тож вирішили провести його вже цьогоріч. «Ми спілкувалися з Союзом церков євангельських християн-баптистів і виникла ідея проведення сніданку. Міська рада запросила представників Волинської ради церков, куди входять всі конфесії, зокрема УПЦ КП, УПЦ, римо-католики, греко-католики, п’ятидесятники, баптисти, адвентисти сьомого дня, під час зустрічі домовилися провести молитовний сніданок. Наша робоча група працює вже протягом 2 місяців, ми засідаємо майже щотижня, готуючись до цього заходу. Тож ми сподіваємося, що в такий непростий час цей захід у Луцьку стане посилом позитиву, добра, місцем прославлення Бога, духовного єднання та порозуміння між політиками».

Окрім того, наголошує голова організаційного комітету, захід має благодійну мету, адже під час його проведення будуть збирати кошти на придбання гемоаналізаторів для дитячих лікувальних закладів, які допоможуть виявляти онкологічні захворювання на ранній стадії. Тому у місці проведення сніданку будуть стояти скриньки і кожен зможе зробити пожертву. Крім того, ж є спеціальний рахунок, відкритий при Волинському обласному дитячому територіальному об’єднанні, куди також можна пересилати кошти.

Загалом участь у молитовному сніданку візьмуть 200 осіб. Наразі участь у заході підтвердили конгресмен США 5 скликань Боб МакЮен, конгресмен США 6 скликань Джим Слеттері, такожбуде присутній координатор молитовних сніданків у США Михайло Жовнір, голова Всеукраїнського Союзу Церков Євангельських Християн-Баптистів Валерій Антонюк. Окрім того, на молитовний сніданок запрошені всі народні депутати України від Волині, буде Павло Унгурян, який є головою міжфракційного депутатського об'єднання «За духовність, моральність та здоров'я України». Участь у заході візьмуть керівництво міської ради, обласної ради, обласної державної адміністрації, голови ОТГ, що прилягають до Луцька, та консул Республіки Польща. Залучать і голів міст обласного значення, керівників фракцій міської та обласної рад. Також на молитовний сніданок було запрошено керівників органів судової влади, правоохоронних органів, військових комісарів, ректорів університетів, головних лікарів медичних установ міста. Безумовно, разом з усіма помоляться і представники різних конфесій, які входять у Волинську раду церков.

Особливу увагу організатори приділяли запрошенню громадських організацій, зокрема тих, які об’єднують батьків дітей з інвалідністю. Це і «Даун синдром», і «Янголята», і «Повір у себе», і «Джерело життя», УТОС, ГО «Генерація успішної дії», представники ГО «Члени родин загиблих в АТО «Надія», ГО «Військові капелани Волині». Окрім того, на заході будуть присутні громадські організації атовців, представники підприємців, представники прийомних сімей, усиновителів, опікунів, прийомних дітей, люди, які мають дитячі будинки сімейного типу.

«Молитовний сніданок буде проводитися у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка і на ньому будуть молитися як представники конфесій, так і всі присутні. Ми сподіваємося, що цей позитивний захід об’єднає нас у такий непростий час та налаштує на позитивний результат роботи», - каже радник міського голови.

Ігор Поліщук зауважив, що міська влада всіляко допомагала в організації заходу, адже були знайдені спонсори. А всі організаційні роботи, починаючи від матеріально-технічного забезпечення та завершуючи створенням культурної програми, виконували працівники міської ради.

Насамкінець Ігор Поліщук наголосив, що ця подія дуже важлива для міста, адже будь-яка справа, яку б не починали, не буде мати успіху без віри в Бога, єдності та позитивного налаштування. А захід дозволить прославити Бога та звернути особливу увагу на сімейні цінності, необхідність турботи про дітей, а також помолитися за Україну та її захисників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 26 Травня 2018 17:36
Для чього нам ці американські традиції?
Лучанка Показати IP 26 Травня 2018 17:54
Невже важко придумати щось своє, всі кричать що ми незалежні ! а яким чином- Америка не є краіною з якоі потрібно брати приклад.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus