USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Білоруська православна церква наклала анафему на Лукашенка

23 Листопада 2020 09:14
Очільник білоруської православної автокефальної церкви архієпископ Святослав Логін 22 листопада прокляв Олександра Лукашенка та відлучив його від церкви. Це відбулося під час богослужіння у соборі святого Кирила Туровського у канадському Торонто.

Архієпископ прочитав архіпастирське послання про анафему для «колишнього президента Олександра Лукашенка – диктатора вбивці та мучителя благочестивого білоруського народу». Про це повідомляє Радіо Свобода.

Сам текст відлучення називається «Анафема колишньому президенту Лукашенку, який чинить беззаконня, переслідує та вбиває православних та інших мирних християн за правду у Білорусі».

Архієпископ заявив, що за наказом одержимого дияволом Лукашенка білоруси знущаються один над одним.

«Церква – це духовна та неполітична установа, яка навчає паству боротися за правду, вона не може просто спостерігати за геноцидом білорусів. Згідно зі святими вченнями Христа, церква повинна бути совістю свого народу», – сказав Логін.

У тексті анафеми пригрозили усім, хто виконує накази самопроголошеного президента: "На вас чекає прокляття ваших нащадків у земному житті і пекло в небесному житті".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Буддіст Показати IP 23 Листопада 2020 09:28
Наші його теж виключили. І мусульмани з іудеями... А гугіль не хоче його шукати на запит "президент РБ" якась тьотка із черпаком і пательньою вилазить.
алс Показати IP 23 Листопада 2020 10:24
Архиепископ Святослав Логин явно сам служитель дьявола.Церковь не должна вмешиваться в светские дела государства, и Лукашенко не вмешивается в церковные дела . Архиепископ должен учить народ вере в Иисуса Христа, покоянию в грехах и благочестивой жизни.
Анонім до алс Показати IP 23 Листопада 2020 10:37
А як же анафема Мазепі?
666 до алс Показати IP 23 Листопада 2020 10:38
Вам никто ничего не должен))
Иван Показати IP 23 Листопада 2020 10:29
Эта ихняя анафема Ему как мёртвому припарка. Лучше бы поотлучали тех рЭволюционЭров, будоражущих общество и желающих повторения судьбы Украины
Анонім до Иван Показати IP 23 Листопада 2020 10:38
Все, куди встряє Раша - вмирає і нищиться. Раша = оплот диявола
Иван до Анонім Показати IP 23 Листопада 2020 15:45
Ага. Ну прямо везде. У нас тоже ани виноваты потому что мы сами вкакунялись
Перехожий до Анонім Показати IP 24 Листопада 2020 12:36
Ахаххаха. Ну да, ну да...
Лучанин Показати IP 23 Листопада 2020 11:12
Дуже смішно. А оту БПАЦ хоч хтось в світі визнає?
Ігор луцький Показати IP 23 Листопада 2020 11:13
Сміливий вчинок порядної людини.Дуже ризикує власним життям та свободою,адже той скажений звір такого не пробачить.
Лучанин до Ігор луцький Показати IP 23 Листопада 2020 11:53
Нещодавно "скажений" звір відкривав атомну електорстанцію, яка дозволить білорусам зменшити використання природного газу і вже створено кілька тисяч робочих місць, в тому числі і для кількох десятків українських спеціалістів. Питання, що не так? Хочеться, щоб як у сусідів, комік при владі...
Анонім до Лучанин Показати IP 23 Листопада 2020 12:59
а в Україні державна влада щось відкриває? створює робочі місця? Ні ! то чому усі так проти Лукашенка . хочете щоб і вони так жили як ми? усе розпродано розкрадено. закони не дотримуються. тарифи пішли вверх а з ними ціни європейські стали . Ух як добре!!! .
Лучанин до Анонім Показати IP 23 Листопада 2020 14:53
Так коментар про те і є. Якесь чудо із нікому невідомої організації БАПЦ накладає якісь анафеми.
Ах до Ігор луцький Показати IP 23 Листопада 2020 14:09
Порядна людина не йшла б на поводу в заморських кукловодів. В Білорусі працюють підприємства, відкриваються нові, білоруси не ніщебродять по світу. Але ж знайшли куховарку та її чоловіка, яких завербували. При арешті у Тіхановського вдома знайшли майже мільйон доларів. Постає питання, де взяли. Тепер це очевидно щоб розпитувати ситуацію в Білорусі, і далі платять тільки вже Тіхановській. Ясно, що їм це вигідно, бо якщо ця продажна куховарка прийде до влади, підприємства білоруські роздеребанять і закриють, уберуть конкурентів. А любітелі демократії в ітозі поїдуть пахати в Польщу і тд. Тому, щоб писати про скаженного пса, то треба хоч трохи адекватно розуміти, що насправді відбувається
Чортеня Показати IP 23 Листопада 2020 12:40
Ага, з Канади, британської колонії, легко анафеми роздавати. Бацька, тримайся, не здавайся!... Ще б Лукашенко привітав Трампа з перемогою, було б супер взагалі :)
Таки так Показати IP 23 Листопада 2020 12:56
Єпископ Білоруської православної церкви в Торонто? Вона така білоруська, як і цей *єпископ* справжній білорус. Зрештою є такі слова - *Богові-Богове, а кесарю-кесареве*. Отже, нехай *єпископ* знає своє місце, не втручається в справи держави, а наставляє на шлях істинний скакунів-рееволюцілнерів.
Анонім Показати IP 23 Листопада 2020 13:51
З вікіпедії: Белору́сская автокефа́льная правосла́вная це́рковь — название нескольких неканонических религиозных организаций, объявивших себя автокефальной церковью Белоруссии и белорусской диаспоры. C 1944 года — в эмиграции. Грош ціна такій анафемі.
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 23 Листопада 2020 14:19
Бо ми українська нація ненавидим один одного, від того у нас в Україні такий бардак вже скоро як 30-ть років буде. Мало того, що ми ненавидимо своїх співвітчизників, ми ще й ненавидим білоруський народ. Буває наводимо порчу один на одного, якщо у мене хата згоріла чи корова здохла, то благаємо, щоб і у сусіда хата загорілась та корова захворіла. Ось такого самого срачу і негараздів, як у нас ми бажаємо і своїм ближнім сусідам, в даному випадку білорусам. А білоруський народ сам розбереться, і президент Білорусії О.Г. Лукашенко сказав конкретно: "Ті події, які трапилися в Україні, і зараз відбуваються з українцями, де краща половина робочих українських рук виїхала на роботу до Росії та ЄС від всякого свавілля української влади та корупціонерів, від безробіття - у нас в Білорусії, поки я живий такого ніколи не буде!".
свідомий Показати IP 23 Листопада 2020 14:52
Анафема, прокляття. Сумно, "архиєптскоп" застряг в середньовіччі.
Я Показати IP 23 Листопада 2020 15:27
і скільки тому дурику на архієпископській табуретці заплатили цікаво з фашингтонського обкому???
Єв геній Показати IP 23 Листопада 2020 15:31
Хто не бачив змагара?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus