USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Доля церковної ідеї Порошенка може вирішитися в кабінеті Ердогана

21 Квітня 2018 14:16
Патріарх Варфоломій цілком може не підтримати ініціативу Петра Порошенка про створення помісної православної церкви в Україні. Про це заявив політолог Микола Спірідонов, пише EtCetera.

Спірне питання. За його словами, Варфоломій є турецьким державним чиновником, оскільки зараз фізично немає Константинополя, а є Стамбул.Тож доля церковної ідеї Порошенка може вирішитися в кабінеті президента Туреччини Ердогана.

«Відповідно він (Варфоломій, - ред.) підпорядковується турецькому уряду і він, як чиновник, повинен на це все реагувати, в тому числі – контактувати з турецькою владою, і не факт, що турецька влада підтримає таку ідею», – заявив Спірідонов агентству АСПІ.

Експерт допускає, що Варфоломій взагалі не відреагує на звернення української влади.

До речі. Політолог також припустив, що на те, щоб вирішити з боку Константинопольського Патріархату питання автокефалії, знадобиться не рік, не два і навіть не п’ять.

Зазначимо, що на початку 90-их років патріарх Варфоломій підтримав Московський Патріархат (МП) в його суперечці з самопроголошеним і підтриманим українською владою Київським патріархатом.

Як відомо, Порошенко має намір створити найбільшу православну церкву в світі.

17 квітня він підписав звернення до Варфоломія з проханням надати автокефалію УПЦ. Президент просив Верховну Раду підтримати створення єдиної української православної церкви. Раніше, як цього вимагає процедура, із відповідним проханням до Патріарха вже звернулися ієрархи українських православних церков. 19 квітня Верховна Рада підтримала звернення президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Якщо патріарх погодиться, в Україні утворять помісну церкву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus