USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Форум, присвячений Реформації, зібрав у Києві тисячі представників з усієї країни

4 Листопада 2017 09:00
Урочистий форум «Реформація: уроки історії та завдання на майбутнє» розпочався 3 листопада у Києві. У роботі форуму взяли участь керівництво держави, парламентарі, міжнародні гості, науковці, освітяни, делегації всіх протестантських конфесій України, які представили усі регіони держави та протестантські церкви України.

Також на зустріч, яка відбувається в рамках року Реформації, запросили пасторів, молодіжних керівників, проповідників, учасників обласних оргкомітетів R500, християн-журналістів та науковців.

31 жовтня виповнилося 500 років, відколи католицький священик Мартін Лютер оприлюднив 95 тез, які започаткували величезний суспільний процес в Європі та у всьому світі, що дістав назву Реформації. Ідеї Реформації стали проникати у тому числі в Україну, а Волинь стала воротами, через які ідеї протестантизму проникли на територію України.

Особливим моментом під час Форуму стало нагородження та відзнака лучан, які активно працювали протягом року в проекті святкування 500-ліття реформації у Волинській області.

Отож, відзнаку отримали – депутат Луцької міської ради, радник Луцького міського голови, радник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ігор Поліщук, журналіст видання РІСУ, ВРД НСТУ Лариса Андрійчук, доцент кафедри гуманітарних наук та права ЛНТУ Михайло Костюк.
Лариса Андрійчук, Ігор Поліщук, Михайло Костюк

«Рух Реформації закликає до оновлення всіх сторін особистого й суспільного життя згідно з біблійними принципами. Мартін Лютер писав: «Благодійністю примножується благодать, і людина стає кращою», - зауважив Ігор Поліщук та подякував усій команді Волинського обласного міжконфесійного оргкомітету R500 за всі добрі справи, за культурну й просвітницьку роботу та за соціальне служіння.

Окрім того, він висловив подяку Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за багаторічну співпрацю й допомогу для команди оргкомітету у сприянні та розвитку духовної, соціальної та благодійної роботи на Волині.
Голова всеукраїнського оргкомітету R500, народний депутат України Павло Унгурян вручає відзнаку Ігорю Поліщуку
Голова Волинського обласного міжконфесійного оргкомітету R500 Павло Миронюк
Другий праворуч - єпископ Волинського об'єднання церков ЄХБ Ярослав Троць
Зліва - керівник ресурсного відділу Волинського обласного міжконфесійного оргкомітету R500 Валентин Мяновський. Посередині - Ігор Поліщук. Праворуч - керівник молодіжного відділу ВСЦЄХБ України, керівник молодіжного відділу R500 України Роман Кравчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus