USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Грецька Церква першою визнала автокефалію ПЦУ

12 Жовтня 2019 17:33
Грецька Церква стала першою, хто визнав автокефалію Православної церквою України. Синод Елладської православної церкви підтримав відповідне рішення Вселенського патріархату.

Елладська православна церква визнала Православну церкву України. Про це предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній повідомив у Facebook, передає Кореспондент.

Він зазначив, що сьогодні священний синод Елладської православної церкви підтримав відповідне рішення Вселенського патріархату.

«Вдячний моєму братові у Христі, главі священного синоду Церкви Греції блаженнійшому архієпископу Афінському і всієї Еллади Ієроніму і братам-архієреям, які сьогодні на засіданні собору ієрархів підтримали позицію і пішли канонічним і історичним рішенням Вселенського патріархату, що відкриває можливість повноцінної взаємодії між двома нашими помісними автокефальними церквами в усіх сферах», – написав митрополит Епіфаній.

Він додав, що Грецію і Україну, два народи пов’язують багато славних сторінок історії, дружби і співпраці.

«Встановлення повного євхаристійного єднання і офіційних відносин між помісними церквами Греції і України – ще одна сторінка, яка навіки буде вписана в нашу історію і наші серця!», – переконаний предстоятель ПЦУ.

Він висловив надію, що незабаром відвідає Афіни, де зустрінеться з блаженнішим архієпископом Ієронімом і іншими ієрархами Елладської православної церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 12 Жовтня 2019 17:47
А хіба це не топ-новина?!
Відповідь до 123 Показати IP 12 Жовтня 2019 20:19
Топ новина, що Ігор Гузь переплив чергове озеро)).
Думка Показати IP 12 Жовтня 2019 19:46
Раніш тисячу років на території України Церкви не було? Що аж тільки сьгодні почали визнавати...що тут є Церква))) В 988 році князь Володимир що робив? Цікаво від цього визнання хоч один українець стане більш благочестивішим і добрішим, простіше кажучи більшим християнином..
456 Показати IP 12 Жовтня 2019 21:00
Московський патріархат греків як і турків оголосить розкольниками?
Думці Показати IP 12 Жовтня 2019 21:10
Тисяча дев’ятнадцятого року на території України Церква вже була. А від визнання прибавиться українців, які не вважатимуть себе частиною русского міра. ПЦУ – це свобода від московського мракобісся
Думка до Думці Показати IP 12 Жовтня 2019 22:06
Церква допомагає звільнитись від гріха і веде до зєднання з Христом, для того Христос її заснував. Все інше то політклуб.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus