USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Конфлікт через церкву: на Волині селяни не хочуть віддавати свій храм

10 Квітня 2019 13:41
У селі Старий Загорів Локачинського району - церковний конфлікт. Прихожани стверджують: прихильники новоствореної православної церкви України посеред ночі хотіли захопити храм і зрізати замки.

Як захищали церкву дивіться у сюжеті ТРК Аверс.

«12 ночі, а біля церкви у селі Старий Загорів досить людно, а ворота закриті. Таким чином прихожани захищають храм від прихильників ПЦУ», - йдеться у сюжеті.

Селяни, які зібралися під храмом, кажуть, що не хочуть міняти церкву та хочуть прожити у тій вірі, в якій жили вони, їхні батьки та діди.

Зі слів людей, прихильники ПЦУ незаконно провели збори, а підписи навіть збирали на виборчій дільниці спостерігачі та члени виборчої комісії. Відтак, нині вимагають віддати ключі від храму.

Люди в розпачі та нарікають, що держава й закон не на їхньому боці. Додають, що таким чином їх просто хочуть роз’єднати за принципом – хто не за ПЦУ, той за Росію. На думку місцевих мешканців, замість того, щоб завершити війну на сході, влада розв’язала нову - церковну.

Мешканці села Старий Загорів стверджують – необхідно вирішувати все цивілізовано, бо ж на фоні церковної теми нині у селі лише чвари, навіть між сім’ями. Тим не менше, люди налаштовані категорично, та кажуть, якщо виникне потреба – допоможуть знайти нове приміщення для облаштування храму або навіть і збудувати нове, проте віддавати свою церкву не будуть ні в якому разі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Реально Показати IP 10 Квітня 2019 13:52
Взяли і зробили людям біду тою ПЦУ. Якась божевільна політика держави...роз'єднувати людей. Але це доказ того, що ПЦУ створили лише в політичних цілях
лучанин до Реально Показати IP 10 Квітня 2019 16:20
доки буде в Україні церква яка обслуговує агресора, доти не буде в Україні миру.
Анонім до лучанин Показати IP 10 Квітня 2019 18:58
Твій мозок твій агресор. 100 процентів.
Однозначно! Показати IP 10 Квітня 2019 14:29
Господь випробовує віру людей,,,Отакі чвари ,це є хула на Бога..Багато ненависті в людях зараз ,в тому числі ,через погіршення умов життя в сім'ях ,в країні,А поганці у владі й користуються цим ,розсіваючи розбрат та ворожнечу.
свідок Показати IP 10 Квітня 2019 15:31
А чому ніхто з присутніх там не сказав, що їхній батюшка взагалі неадекватний? Наробив шуму галасу, завів коханку, забацав її дитину, а людей лякає. Ви, мовляв, мовчіть, бо як будете щось на мене казати, то так зроблю, що люди в селі будуть мерти один за одним... Жесть! Як до такого священика взагалі можна йти до сповіді?! Люди настільки його бояться, що вони не так виступають проти української церкви, як бояться слово сказати проти попа. Молодь налаштована більш прогресивно. Видно що молоді люди вночі міцно спали крепко спали, а от пенсіонерки, яким було перед тим сказано не спати, виконали приказ московського попа.
Віктор Показати IP 10 Квітня 2019 17:22
А чого ніхто не говорить, як московські попи наказували своім прихожанам за Бойка голосувати. Автор статті цього не знав?
Реаліст Показати IP 10 Квітня 2019 20:57
Свідомо голосував за Бойка. Уявіть, без вказівки *попів*.
Віра Показати IP 11 Квітня 2019 16:24
В агонії кричать ті, які як мінімум 30 років назад взагалі про Бога не те, що не згадували, а здавали з потрохами тих, хто мав щось дотичне до церкви. Чого ж вони так при "совєтах" не відстоювали Бога і церкву. Свідомість і віра в них проснулася бачиш но. Про що ми говоримо, більшість з них взагалі не хрещені. Тільки українська церква, а не штучно нав'язана за останні десятиліття москалями віра на чолі з їхніми попами-ефесбешніками! В Криму закрили останню українську церкву і ніхто навіть не запитав, що хочуть люди, а чому, а тому що це "расєя" і їм п@х на українські церкви і школи. Це кричать ті, що реально за Бойка віддали голоса, тому що їм падавай "рускій мір, масковскій патріархат і канєшна же Бойка-Януковічя!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus