USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани – проти будівництва 15-поверхівок у сквері на Волі

19 Квітня 2017 19:39
Мешканці житлового будинку, розташованого на проспекті Волі, 22 у Луцьку, скаржаться на будівництво, яке розгорнулося в сквері поблизу храму, що навпроти гімназії № 4.

Лучани обурені можливістю спорудження біля «культової споруди», яка ще будується, двох 15-поверхових житлових будинків, план зведення яких було розміщено в інтернеті. Зі слів людей, ці роботи можуть призвести до руйнування їхньої багатоповерхівки, яка і так вже розміщена на просіла на півповерха, а у стінах з’явилися тріщини.

Про це йшлося 19 квітня на засіданні постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Людмила Гуріна, представниця 84 родин, повідомила про незаконну вирубку напередодні Великодніх свят дерев і чагарників, що підтримували схил, на якому міститься їхній будинок, від руйнування опадами.

«Те, що будівництво храму відбувається на кістяках, – про це вже й так відомо, але неприпустимо те, що хочуть захоронити живцем 84 сім’ї», – заявила Гуріна.

Як заявляють мешканці, проблеми навколо будівництва храму досі актуальні й потребують негайного вирішення. До прикладу, в результаті цих робіт державі вже нанесено збитків понад на 5 млн грн.

Депутати, своєю чергою, визнали, що будівництво храму відбувається легально, адже ще у 2015 р. парафії Холмської Богоматері було надано в постійне користування земельну ділянку в сквері на проспекту Волі, що дозволяє будівництво храму та прихрамових споруд господарського призначення, стоянок тощо, зокрема й у зеленій зоні. Проте обранці громади додають, що у представленому плані забудови жодних 15-поверхівок немає.

Відтак, члени комісії порадили лучанам звернутися до комунального підприємства «Парки і сквери міста Луцька» з проханням розширити межі скверу для його збереження. Що ж до вирішення інших питань, у тому числі можливого будівництва багатоповерхівок, – до архітектурної комісії міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Фигвам Показати IP 19 Квітня 2017 20:23
Я жил когда-то там рядом, в доме №14. На месте сквера было одно из старейших кладбищ Луцка, я хорошо его помню - старинные склепы, надгробия. В конце 70-х его решили снести, были развешаны объявления, что родственники могут забрать прах похороненных там. Но, поскольку кладбище было очень старым, таких нашлось немного. Все заровняли бульдозерами. Так что те, кто гуляет сейчас по скверу, гуляют буквально по костям. А уж как новоселам там житься будет...
Хай будують ! Показати IP 19 Квітня 2017 21:02
Нехай будують 20ти поверхівки. Як же дістали ці смердючі активісти, не там ви свою активність проявляєте, ой не там!!!
Анонім до Хай будують ! Показати IP 19 Квітня 2017 21:37
тобі, гобліну тунгуському, все-одно
Бекеша до Хай будують ! Показати IP 19 Квітня 2017 22:19
Хай тобі в .опу!
Кирило Показати IP 20 Квітня 2017 00:35
гуріна ваш будинок на кістках стоїть, то краще мовчіть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus