USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Молодята на кареті відкриють благодійний сімейний фестиваль

30 Травня 2017 17:14
Благодійний фестиваль «Назустріч реформації», покликаний привернути увагу суспільства до інституту родини, відбудеться в Луцьку 5 червня.

Із цієї нагоди 30 травня мала місце прес-конференція, на якій координатори майбутнього заходу анонсували дійство та визначили основні його постулати.

Насамперед учасники прес-конференції підкреслили, що фестиваль приурочений до відзначення у Волинській області 500-літнього ювілею руху Реформації, а мета заходу полягає не лише в представленні соціальної роботи християн протестантських церков, а й у відкритті через позитивні емоції величезної ролі сім’ї в суспільстві.

Також було відзначено, що перед фестивалем «Назустріч реформації» 1–3 червня в Луцьку на стадіоні СНУ імені Лесі Українки відбуватиметься молодіжний фестиваль #LUTSKYOUTHFEST.

Як розповів координатор молодіжних проектів Павло Токарчук, фестиваль #LUTSKYOUTHFEST об’єднає молодь Луцька завдяки проведенню різноманітних конкурсів і турнірів, зокрема спортивних, організації музичних виступів, нічних кінопереглядів, трансляцій, виставок тощо.

Головною ж зіркою молодіжного фестивалю стане учасниця «Голосу країни» Брія Блессінг, яка виступить в один із фестивальних днів.

Голова Волинського об’єднання церков Євангельських християн-баптистів Ярослав Троць, своєю чергою, зазначив, що проведення фестивалю «Назустріч реформації» є дуже довгоочікуваним.
«Для нас це неймовірна нагода продемонструвати нашу єдність як християн», – сказав Ярослав Троць і додав, що на фестивалі також буде запрезентовано основні напрямки діяльності євангельських церков на благо усьому суспільству, зокрема у сфері допомоги нужденним і благодійності.

«Церква – це не просто релігійна організація, це не просто якась секта. Церква – це реальні живі люди, які демонструють, проголошують свою віру через вчинки», – наголосив пастор і відзначив, що протягом своєї діяльності на власному прикладі переконався в тому, що Україна має одне з найбільш лояльних до релігійних конфесій законодавств у світі.

Про те, що фестиваль відкриє Парад щасливих родин, який стартує о 15:00 на Київському майдані й закінчиться на Театральній площі, розповіла організаторка Тижня подружжя у Луцьку Альона Юхимчук, яка поділилася, що цьогоріч керуватимуть парадом молодята, які їхатимуть на чолі процесії в кареті.

Як зауважила Альона Юхимчук, сьогодні інститут сім’ї потребує певної підтримки і заходи в рамках фестивалю покликані посприяти цьому.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: ЖУРНАЛІСТАМ ПОКАЗАЛИ КУЛЬТОВІ ПАМ’ЯТКИ ПРОТЕСТАНТИЗМУ НА ВОЛИНІ

Протягом усього дня фестивалю на вулиці Лесі Українки діятимуть спеціальні майданчики, де люди зможуть більше дізнатися про основні види соціальної діяльності євангельських церков, зокрема про допомогу в’язням, людям із особливими потребами, багатодітним родинам тощо. Будуть розміщені теж своєрідні станції здоров’я, де проводитимуть консультації для всіх охочих.

Особливо координатори фестивалю наголосили на благодійному марафоні, який матиме місце протягом усього часу дійства.
Як відзначив координатор виставки соціальної діяльності протестантських церков Волині Володимир Мелись, марафон започатковано для збору коштів 20 діткам із усієї Волинської області, які потребують дороговартісних операцій.

На завершення фестивалю відбудуться святковий концерт і спільна молитва за Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фея Показати IP 30 Травня 2017 18:34
Якщо не встигнуть до 12-ї ночі то карета перетвориться на гарбуза, а молодята на бомжів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus