USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Молитва у складні часи: Філарет сказав лучанам, коли скінчиться лихоліття

4 Червня 2017 20:26
Українці страждатимуть, доки не покаються в гріхах, а після покаяння Господь миттєво усе змінить - зазначив у Луцьку патріарх Філарет.

Зустріч патріарха Української православної церкви Київського патріархату з лучанами відбулася 4 червня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Луцьку.

Духовну особу зустрічали сотні містян, а також представники обласної та міської влади – заступник голови облради Роман Карпюк, виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук та заступниця голови Волинської ОДА Світлана Мишковець. Дорогу до храму патріарху встелили квітами, а перед брамою собору його з хлібом, сіллю та віршованим вітанням зустрічали діти.

Патріарх Філарет привітав лучан зі святом Святої Трійці та подякував Богу за те, що той і цього року сподобив патріарха відвідати Луцьк, де завтра Філарет звершить божественну літургію. Він зауважив, що це храмове свято завжди збирає багато віруючих, які приходять у храм для того, щоб помолитися, але цьогоріч, з його слів, потрібно особливо молитися, тому що країна переживає тяжкі часи агресії з боку Росії. На сході країни триває війна, гинуть воїни, багато людей страждають від подій, які там відбуваються.
«Усе залежить з одного боку від Бога, а з іншого – від нас. Чому від нас? Тому що, якщо ми покаємося в гріхах, Господь миттєво все змінить, а якщо не покаємося, будемо страждати до того часу, поки не виправимося, а виправлятися є в чому», - зазначив Філарет, закликавши лучан молитися, аби Господь помилував нас.

Після короткої промови патріарх Філарет поблагословив лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
християнин Показати IP 4 Червня 2017 20:31
сказав таке, що і так всі знають. Це написано в Біблії про Содом і Гомору. Каятись потрібно кожну мить.....
НОНА Показати IP 4 Червня 2017 21:29
Святий отець все говорить вірно, тільки що б було якби в свій час Патріархом Російської православної церкви обрали не Алєксія а Філарета? Утворив би він Українську православну церкву КП чи до цих пір був би патріархом РПЦ?
А Показати IP 4 Червня 2017 21:45
А що це на стіні плакат "зі святом ТРОЙЦІ". Трійку художнику і всі батюшкам-розкольникам ставити потрібно.
Їван до А Показати IP 6 Червня 2017 08:54
А Гузар не розкольник?
777 Показати IP 4 Червня 2017 21:48
Судячи з кількості фоток розумієш істинність фрази: "релігія - опіум для народу"
Міша Показати IP 4 Червня 2017 22:10
Ісус омив ноги учням , а тепер священикам цілують руки
вова згоранець Показати IP 4 Червня 2017 23:30
Расею потрибно вивести знутрошив украинцив и тоди Украина поселиться в души и серци украинцив! Украинок и украинцив яких народжували украинки и виховували разом с батьком! Ще довго расею доведеться выводи з украинських нутрощив и з голови кожного украинця! Расейськая идеология заразила всих украинцив на декилька поколинь! Молоди дайте владу и вона побудуе життя для своих народжених дитей! Всих старих пер..дунив при влади на спокий видправляйте и передайте владу в руки молодих... Щастя тоби Украино!
Анонім Показати IP 5 Червня 2017 10:15
Коли влада зміниться тоді і все наладиться!!!
ОЛЕГ Показати IP 5 Червня 2017 13:06
Поки людина не викіне бога зі свеї голови - вона ніколи не стане ВІЛЬНОЮ !!!
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 5 Червня 2017 13:12
"Анатоль_ Бідзюра" до "А". Ви у пітьмі, у вселенській і диявольській темряві. Істини та Божої правди у ваших словах - ані на крихту. І Правди теж. Розкольником і грабіжником є "канонічна" УПЦ МП. Правила "Канонів, або книги Правил", затвердженої на Вселенських Соборах, стверджують, що якщо є самостійна держава - має бути і відокремлена церква у вигляді національного Патріархату та мови богослужінь. У нашому випадку, на Волині, є церква загарбника і окупанта, яка постала із приходом радянської влади у 1939 році. Та так і залишилась. Що має УПЦ МП до Зимнівського жіночого монастиря? І, зокрема, й до Низкиницького (іваничівський район), що постав, як греко-католицький у свій час? І до сотень інших церковних та монастирських споруд. Думати потрібно, що пишете і розкаюватися у гріхах.
олег Показати IP 5 Червня 2017 13:26
Щось зачастили на волинь !Аби за свої кошти літали то не так обідно, а то все за наші то петруха приїхав то другий дороги мацав , тепер третій !Їздіть за свої кошти !
Никонор Показати IP 5 Червня 2017 16:37
А чого той шиба ліпиться кругом, яке відношення стандарти мають до релігії чи влади, в людини немає елементарної поваги до себе, одна наглота, все хоче приліпитись до владців, позорище!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus