USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Московський патріархат просить скасувати Томос

4 Квітня 2019 11:33
Українська православна церква Московського патріархату просить Вселенського патріарха Варфоломія відкликати Томос про автокефалію Православної церкви України, йдеться на сайті інформаційно-просвітницького відділу УПЦ. Про це передає канал 24.

Напередодні Синод УПЦ офіційно визнав «шкоду українському православ’ю».

У УПЦ МП вважають, що Константинопольському патріархату та особисто патріарху Варфоломію потрібно визнати свою помилку та відкликати Томос. Також у церкві стверджують, що потрібно закликати «розкольників» покаятися в гріху та скликати Всеправославні збори для соборного вирішення українського церковного питання.

Томос – це унікальний церковний документ. Випускають його, коли головна церква хоче надати фактичну незалежність – автокефалію. Зрідка Томос видають з питань, які стосуються положень християнського віровчення, найчастіше він стосується церковного устрою.

До слова, російська влада в окупованому Криму достроково розірвала договір оренди єдиного там храму Православної церкви України, що розташований у Сімферополі. Крім того, 3 березня російські спецслужби затримали Архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента на автовокзалі в окупованому Сімферополі, коли той збирався їхати до Ростова-на-Дону на суд над українським політв’язнем Павлом Грибом. Причиною стала нібито крадіжка у церкві
, де він проводить служби. Після 4 годин тримання у відділку його відпустили.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року у Стамбулі Синод Вселенського патріархату дозволив Україні створити Єдину помісну церкву. 15 грудня під час Об’єднавчого собору православні архієреї оголосили про об’єднання українських церков у Православну церкву України
В Україні створили Єдину помісну православну церкву. Її предстоятелем став Епіфаній – митрополит Переяславський та Білоцерківський. А кафедральним собором ПЦУ став Михайлівський Золотоверхий собор у Києві. Після створення ПЦУ під її юрисдикцію почали переходити парафії храмів УПЦ МП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Стомленийвідбрехунів Показати IP 4 Квітня 2019 12:31
А чи не пішли б касапські сектанти "в радную говєнь", назавжди...
Руслана Показати IP 4 Квітня 2019 12:42
Навіщо скасовувати?
Анонім до Руслана Показати IP 4 Квітня 2019 13:25
ну МП заворушилось,думаєщо Порошенко піде і Томос відберуть, кацапи вони такі
Артур Конан Дойль Показати IP 4 Квітня 2019 13:28
Беримор, что ето за вой на мокшанских болотах?
Москаликам зась Показати IP 4 Квітня 2019 13:30
Як це скасувати?Вони ж казали, що не визнаюи томосу?Визнали????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus