USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Театральній площі розгорнувся сімейний фестиваль

5 Червня 2017 19:32
Безліч атракцій для дітей і дорослих, а також ознайомлювальні платформи підготували для лучан організатори в рамках проведення благодійного сімейного фестивалю «Назустріч Реформації».

Фестиваль стартував 5 червня із Київського майдану, звідки учасники пройшли до Театральної площі, де й відбувалися основні урочистості.

Насамперед було зазначено, що фестиваль «Назустріч Реформації» має місце з нагоди відзначення 500-річчя руху Реформації. Захід включає не тільки розважальну частину, він покликаний пропагувати серед містян сімейні цінності.

Привітати лучан зі святом прибув також і виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук, який подякував за ініціативи, котрі впроваджуються в місті та області завдяки співпраці з представниками організацій від Реформації.

«Сьогодні в такий непростий час надзвичайно важливо пропагувати ці вічні цінності – цінності сім’ї, любові, добра, терпимості одне до одного, толерантності, милосердя», – підкреслив Ігор Поліщук.
Окрім концертної програми, забав для дітей, різних конкурсів і майстер-класів, у рамках фестивалю на всій Театральній площі та вздовж вулиці Лесі Українки розмістилися ознайомлювальні платформи, де охочі можуть більше дізнатися про характер соціально-благодійної діяльності, які провадять окремі організації від руху Реформації.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: ПАРАД РОДИН ПРОЙШОВ ПРОСПЕКТОМ ВОЛІ. ФОТОРЕПОРТАЖ

Так, адміністраторка студії «Творчість», діяльність якої направлена на роботу з неповносправними людьми, Лариса Новацька розповіла, що в межах фестивалю вона продає мило ручної роботи та хенд-мейд іграшки, а виручені кошти направить на розвиток своєї студії.
Також лучани можуть абсолютно безкоштовно отримати від волонтерів відповідну літературу.
Своєрідною родзинкою фестивалю є подружнє містечко, котре складається з кількох станцій.

«Тут подружжя може написати одне одному листи, які потім ми відправимо поштою, згадати своє весілля, поновити шлюбні обітниці та скуштувати коровай разом із молодятами, налагодити діалог за окремим столиком чи попрацювати над своїми проблемами», – розповіла волонтерка Ольга.
Лучанка Наталя, яка очікувала на фестиваль усією родиною, поділилася, що спочатку долучилася до параду родин.

«Такий захід – це ще одна можливість переосмислити свої цінності, людські цінності, сімейні, щось поправити, щось хороше взяти для себе, поділитися досвідом із іншими та заявити про своє «за» стосовно християнських цінностей», – відзначила Наталя.
Про те, що фестиваль все ж таки благодійний нагадують розміщені стенди та скриньки для збору коштів. Гроші направлять на допомогу 20 діткам із області, які потребують дороговартісних операцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ен Показати IP 5 Червня 2017 19:36
збори "віруючих", панятно.
Сергій Показати IP 5 Червня 2017 20:42
Молодці організатори, таке свято, такий день зближує сім'ю і хоч трішки, але, думаю, пробуджує в сучасної молоді батьківські цінності.
перехожий Показати IP 5 Червня 2017 20:59
а де люди?
Я Показати IP 5 Червня 2017 21:21
Все гарно, якби не той " фонтан" біля якого відпочивають старші жіночки.Краса-неземна.
Житель Показати IP 7 Червня 2017 00:21
Збіговисько віруючих , які зомбують людей своїми цінностями і говорять як їм жити. Жах ((((((... Ідіть і гуляйте в своїх церквах, а не загаджуйте центральний майдан.
Микола Показати IP 7 Червня 2017 10:25
А, ти , я бачу вже повністю вільний від Християнськіх цінностей: -як хочеш щоб ставились до тебе, так стався до інших, - не бреши, - шануй старших, - роби добро, тим хто цього потребує -нагодуй голодного -і тд. і тп ВІТАЮ! Ти абсолютно не зазомбований!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus