USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині зрізали двері опломбованого поліцією храму. Відео

12 Лютого 2019 19:19
У селі Кульчин Ківерцівського району в присутності поліції зрізали двері храму, які були попередньо опечатані поліцією.

Про це повідомляє ІА ZIK.

10 лютого громада під час зборів на подвір’ї Свято-Георгіївського храму вирішила перейти із УПЦ (Московського патріархату) до Православної церкви України.

Вже наступного дня митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл видав розпорядження про прийняття парафії та призначив нового священика – отця Романа.

Тож 12 лютого близько 10:00 мешканці села зібралися біля церкви, аби передати храм новому настоятелю. Натомість боронити церкву прибули кількадесят прихильників УПЦ (МП), більшість із яких не є місцевими жителями. Громадський порядок забезпечували працівники поліції.

Колишнього настоятеля Свято-Георгіївської церкви від УПЦ (МП) отця Олександра на місці події не було. Поки точилися емоційні дискусії та сварки, близько 10.45 приїхав і о. Олександр.

Місцеві жителі запропонували йому передати ключі від храму. На це священик відповів відмовою, пояснивши, що спілкуватиметься лише у присутності адвоката, а будь-які дії вчинятиме на підставі рішення суду.

Коли новий священик о. Роман запропонував йому перейти до ПЦУ разом із парафіянами, о. Олександр відмовився.

Зрештою, після ще години перепалок люди вирішили зрізати замки. Представники громади продемонстрували поліцейським документи про перехід парафії у лоно ПЦУ. Тож селяни зняли із завіс двері до церкви і пропустили у приміщення новопризначеного священика ПЦУ о. Романа.

Як повідомив речник УПЦ (МП) Олег Точинський, двері храму попередньо опломбовували.

«На відео прихильники ПЦУ демонтують двері місцевого Свято-Георгіївського храму УПЦ, попередньо зірвавши печатки поліції, якими правоохоронці хотіли вберегти об'єкт від таких от дій та перевести конфлікт у юридичну площину», - повідомляє він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Так Показати IP 12 Лютого 2019 19:34
Рейдерство триває!
АНАТОЛЬ_ Показати IP 12 Лютого 2019 19:42
Оце заживемо!
попереднім Показати IP 12 Лютого 2019 19:51
Та не партеся.Все буде добре! Громада є господарі храму!
Лучанка Показати IP 12 Лютого 2019 21:41
Божі люди...Як все натхненно, з добром у серці... В кого вірять ці люди? Просто цікаво.
Лучанин до Лучанка Показати IP 13 Лютого 2019 00:13
Скажу відверто.Зараз іде підготовка до знищення християнства.Зверніть увагу як греко-католики демонструють свою прихильність до ПЦУ.Я вам відповім чому тому,що саме вони хочуть знищити християн.Ось докази:чому Різдво хочуть перенести святкувати 25грудня?Яке відношення має Україна(християни) до греко-католиків?Чому предстоятель греко-католиків в Україні говорить,що вже зараз ми можимо єднатись?Чому Епіфаній говорить в інтерв'ю,що в церкві люди будуть сидіти і жінки зможуть ходити без хустини в церкву?Ви не розумієте, що вони ідуть проти канонів .Люди схаменіця і йдіть до дійсно канонічної церкви.Господи помилуй нас грішних!
пппп Показати IP 13 Лютого 2019 00:16
ЛЮДИ СХАМЕНІТЬСЯ.
Serg Показати IP 13 Лютого 2019 08:35
Церковний майдан розпочався і триває. І на все Воля Божа!
Борис Показати IP 13 Лютого 2019 08:46
Побудуйте свою церкву та ходіть туди..
Православний Показати IP 13 Лютого 2019 11:07
Церква є власність громади, священик має служити громаді. Як вирішила громада - так і має бути. Які порушення?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus