USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Об'єднавчий собор відбудеться у закритому форматі, – ГО «Томос»

14 Грудня 2018 19:57
Об'єднавчий собор українських православних церков відбудеться в закритому для преси форматі.

Про це йдеться на сторінці громадської організації «Томос 2018» в соцмережі Facebook, де публікується актуальна інформація щодо процесу надання Томосу про автокефалію православній церкві в Україні, повідомляє УНІАН.

«15 грудня, у стародавній святині українського народу, Святій Софії Київській, відбудетеся Об'єднавчий собор помісної Української православної церкви. За підсумками роботи підготовчого оргкомітету було визначено формат проведення Собору як закритий», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що представники ЗМІ не допускатимуться на територію заповідника Софія Київська та Софійського Собору. У громадській організації повідомили, що на початку заходу відбудеться трансляція спільної молитви ієрархів та вітального слова. «Для представників медіа буде облаштована спеціальна локація - подіум для висвітлення подій навколо Об'єднавчого собору. Жодних обмежень для роботи журналістів на суспільному заході немає. Для виконання своїх обов'язків представники ЗМІ потребують мати при собі посвідчення та пройти рамки безпеки», - зауважили вони.

Крім того вказується, робота дронів в районі проведення Собору через заходи безпеки буде неможливою.

Як повідомлялося, 11 жовтня за результатами засідання Синоду Константинопольського патріархату було оприлюднено рішення, в якому йдеться, що Вселенський патріархат продовжує процедуру надання автокефалії церкві України. Крім того, було скасовано лист Синоду від 1686 року, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви, відновлено канонічні статуси предстоятеля УПЦ Київського патріархату, патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія. 3 листопада президент України Петро Порошенко і вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю і взаємодію між Україною і Вселенським патріархатом. 29 листопада Вселенський патріархат затвердив проект статуту Української церкви, якій буде надано томос про автокефалію. Об’єднавчий собор, який має проголосити створення автокефальної православної церкви в Україні, затвердить її статут та обере предстоятеля, відбудеться 15 грудня в Софійському соборі у Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Грудня 2018 20:10
В Украіні вже святого місця не осталось! Кругом бізнес, навіть в церкві, думки тільки про долари!
Практик Показати IP 14 Грудня 2018 21:28
Вже в церкву влізли ті "ГО"..... Змішалися в цій країні і коні, і люди, і священики, і "атавісти".....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus