USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Осінній рай у центрі Луцька: біля головного собору міста пишно квітують троянди і лаванда

11 Листопада 2020 08:00
Навіть в осінню пору на території Свято-Троїцького кафедрального собору, що в центрі Луцька, квітують різнобарвні троянди та запашна лаванда. Здається, що трояндовий квітник біля храму «забув», що незабаром – заморозки та холоди. Особливо яскраві квіти виділяються на фоні сірого осіннього неба.

Для багатьох лучан цей розарій став своєрідним острівцем спокою серед гамірного міського руху.

Ось уже багато років поспіль жовті, червоні, білосніжні, кремові, персикові квіти милують око прихожан собору, гостей міста та й просто перехожих.

Поміж трояндами, яких недаремно називають «царицями квітів», квітує ніжна лаванда. Вона розповсюджує не лише територією храму дивовижний аромат провансу, а й наповнює своїм запахом Театральний майдан.

Як раніше повідомляли у Волинській єпархії, орієнтовна кількість троянд, які квітнуть відразу за храмовою брамою перед собором, перед кладовищем і навколо будинку духовної консисторії, сягає більше тисячі.

Тут є квіти різних сортів, привезених із розсадників з усієї України, а також Польщі.

Помилуватися цією красою можна у фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.
Фото Вікторії СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
послушник Показати IP 11 Листопада 2020 08:34
А так званий історик і дослідник луцької старовини Ігор Левчук обзивав священників попами, мовляв, руйнують історичну спадщину міста, копають, риють... Нехай подивиться на цю красу і на колінах вибачиться перед митрополитом, І не покопано, і не зруйновано - усе ціле.
A Показати IP 21 Листопада 2020 17:52
Канєшно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus