USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Під храмом в Луцьку руйнується крипта

6 Травня 2018 07:00
Крипта під храмом Воздвиження хреста Господнього затоплюється ґрунтовими водами та частково через каналізаційну мережу. Про це 5 травня повідомили в Управлінні Волинської єпархії Київського Патріархату, інформує «ВолиньUA».

Як розповідає настоятель парафії протоієрей Василь Клочак, розроблено два проекти, які виводитимуть воду із підземелля. Але вони дороговартісні.

Під час слухання також офіційно оприлюднили список із 51 імені братчиків, похоронених на території монастиря. Проте це неповний перелік. Як зазначає завідувач музею Олена Бірюліна, в описі церковного майна 1806 р. вказано, що під храмом знаходилися три камери із похованнями.

Сьогодні для богослужінь розчищено лише одну з них. У засіданні взяли участь, зокрема, настоятель чоловічого монастиря Воздвиження хреста Господнього ієромонах Никодим (Смілий), голова Луцького Хрестовоздвиженського братства (відродженого) Андрій Бондарчук, представники міської влади та громадськості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus