USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Помер митрополит родом з Волині

16 Вересня 2021 18:36
15 вересня на 69-му році життя після тривалої та виснажливої хвороби помер митрополит УПЦ Рівненський і Острозький Варфоломій родом з Любомльської громади. Він понад чверть століття очолював Рівненську кафедру УПЦ.

Владика Варфоломій (Віктор Ващук) народився 1-го березня 1953-го року в селі Городнє Ковельського (раніше Любомльського) району Волинської області в селянській родині. Від батьків він перейняв глибоку віру в Бога та християнське виховання, що і спонукало його все своє життя присвятити церковному служінню, пише сайт УПЦ.

Перший досвід парафіяльного служіння майбутній архієрей отримав на парафії Спасо-Преображенського храму селища Стара Вижівка на Волині, куди він був призначений настоятелем.

27-го липня 1995-го року він повернувся на Рівненську кафедру, якою керував до останнього.

«За ревне служіння Українській Православній Церкві 23-го листопада 1996-го року єпископ Варфоломій був возведений у сан архієпископа, а 28-го серпня 2014-го року – у сан митрополита. Він був неодноразово відзначений церковними та світськими орденами», – повідомляє УПЦ.

За багаторічний внесок у розвиток духовності та миру в українському суспільстві Українська держава відзначила владику Варфоломія орденом України «За заслуги» ІІІ ступеня.

Повідомляється, що останні роки владика Варфоломій мужньо терпів важке випробування, пов’язане з хворобою. Однак, попри фізичні немочі, він прагнув ревно звершувати своє архіпастирське служіння.

Відспівування новоспочилого митрополита Варфоломія відбудеться завтра, 17 вересня 2021 року, о 8:00 в Георгіївському подвор’ї Миколаївського Городоцького жіночого монастиря у Рівному. Після богослужіння труну з тілом новоспочилого владики доставлять на його батьківщину, в село Городно Ковельського району Волинської області, де він буде похований, згідно із заповітом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Святослав Показати IP 16 Вересня 2021 20:24
ВЛАДИКА ВАРФОЛОМІЙ був великим і вдячним сином своєї малої батьківщини. Все своє життя він любив своє маленьке село Городно, він вклав в нього своє серце, душу, і пасторську любов. Монастир, який стараннями ВЛАДИКИ збудовано в рідному селі є найкращим дарунком усім землякам від вдячного сина Любомльщини. Сумую за ВАМИ ВЛАДИКО. Спочивайте з МИРОМ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus